La Fiscalia, contrària a investigar Madí sobre el repartiment dels fons europeus

El fiscal Maldonado no aprecia cap delicte i considera que es vulnerarien drets elementals de l'exdirigent de Convergència

David Madí, en un acto en la Compañía General de Aguas de Cataluña
David Madí, en un acto en la Compañía General de Aguas de Cataluña

El fiscal anticorrupció Fernando Maldonado s’ha pronunciat en contra de la decisió del jutge instructor del cas Voloh, Joaquín Aguirre, d’enviar a la Fiscalia Europea una conversa on intervé l’exdirigent de Convergència David Madí, a qui s’atribueix una intenció d’influir en el repartiment de fons europeus.

D’aquesta manera, s’ha alineat amb el recurs presentat per la defensa de Madí, que es troba en el punt de mira del jutge per una trobada del 20 d’octubre del 2020 on també hi era Iván Redondo, quan aquest era cap de gabinet del president Pedro Sánchez, i es va parlar sobre els 140.000 milions d’euros de fons comunitaris de reconstrucció destinats a Espanya.

Maldonado considera que una causa contra Madí seria “prospectiva” i vulneraria els seus “més elementals drets”, i addueix que no es pot inferir l’existència de cap tipus delictiu de la conversa intervinguda a Madí, sinó que s’hi reflecteix que l’interès de l’exdirigent nacionalista en les oportunitats de negoci relacionades amb els fons que pot oferir als seus clients, segons el darrer escrit d’aquest fiscal, el contingut del qual publica El Periódico.

La decisió sobre una eventual investigació, després que el jutge ja hagi rebutjat el recurs de la defensa de Madí, recau en l’Audiència de Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.