La Fiscalia retira la petició de presó per al fotoperiodista Albert Garcia

Després d'escoltar els testimonis i la defensa, el Ministeri Públic es limita a demanar una multa de 4.800 per a l'informador d''El País'

Albert Garcia
Albert Garcia

Foto: Twitter @324cat

De nou mesos de presó, una multa de 480 euros i una indemnització de 360 euros per a la suposada víctima a una sanció de 4.800 euros. En això ha quedat la petició de condemna per part de la Fiscalia per al fotoperiodista del diari El País Abert Garcia, acusat d’agredir a un agent de la Policia Nacional durant una manifestació el 18 d’octubre del 2019. De fons, la condemna del Tribunal Suprem als polítics independentistes. El Ministeri Públic ha rectificat després d’escoltar les parts.

En la seva declaració, Albert Garcia ha negat taxativament que agredís al policia: “Un agent em tapava perquè no fotografiés i em va donar una empenta, li vaig recriminar la seva actuació i li vaig demanar explicacions. Li vaig dir que jo estava treballant. Va cridar que l’havia agredit i li diu als seus companys que em detinguin. M’agafen i em tiren al terra i em colpegen. Jo en cap moment el vaig empènyer ”, ha explicat en el judici, segons informa El Periódico.

També la seva lletrada, Marisa Díaz, ha negat el delicte de resistència i ha alertat de les implicacions que pot tenir el judici per a la professió periodística: “No és de rebut que existeixi una coacció que els impedeixi fer el seu treball amb l’advertiment de que poden ser objecte d’un procés penal. Capturar una imatge no és delicte, donar informació als ciutadans no és delicte”.

El policia, per part seva, ha mantingut la seva versió. Primer, diu, va instar els periodistes a allunyar-se per a després trobar-se amb Albert Garcia: “I em dóna una empenta, l’agafo i forcegem”. Aquí és quan, segons el seu relat, es va fer mal en un dit i va pensar: “ara sí que me l’emporto detingut”. Els seus companys van arrestar l’informador d’una manera, entén Garcia, “indigna”.

Companys de professió d’Albert Garcia han declarat també al seu favor en el judici d’aquest dijous. La periodista Anna Punsí ha destacat que el fotoperiodista “no estava impedint en cap moment una actuació policial”. El redactor d’El País Pablo Ordaz ha subratllat aquestes paraules.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.