Ciutadans demanarà explicacions dels contractes de Txell Bonet a Catalunya Ràdio

La companya de Jordi Cuixart fa un programa els mesos d’estiu sense que el web de la transparència de la CCMA informi dels seus honoraris

Careta del programa 'Panoràmic', de Catalunya Ràdio, realitzat per Txell Bonet

Meritxell (Txell) Bonet ha estat contractada aquest estiu per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per fer el programa Panoràmic a Catalunya Ràdio. És el tercer any consecutiu que li encarrega aquest programa però al portal de la transparència de la CCMA mai no hi ha aparegut quants diners li paga per fer-lo. Aquest estiu, la companya del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha fet vuit programes de Panoràmic, que es defineix com “un programa d’estiu en format tertúlia amb convidats vinculats al món de la cultura. Un espai a la fresca sobre música, cinema, literatura o fotografia, amb la gastronomia com a fet cultural i amb actuacions musicals en directe. Tot plegat a l’aire lliure des de l’espai Panoràmic del Parc de les Bateries de Montgat”.

La diputada de Ciutadans Anna Grau ha anunciat que demanarà explicacions a la CCMA d’aquest contracte de Txell Bonet amb Catalunya Ràdio. Ciutadans demanarà també que la Xarxa Audiovisual Local (XAL), que depèn de la Diputació de Barcelona, expliqui perquè paga 6.000 euros a Marcela Topor, l’esposa de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont, per realitzar un programa d’entreteniment en anglès d’una hora i mitja a la setmana.

A Catalunya Ràdio, Txell Bonet també treballa al programa KIDS XS, que dura una hora i s’emet els dissabtes a les 13 hores. A la programació hi consta com a realitzadora conjuntament amb Pau Guillamet, que és qui el condueix. És un programa orientat a pares i mares de 0 a 10 anys. Té set col·laboradors però l’única dada que apareix al portal de la transparència de la CCMA és que Guillamet ha cobrat 45.425 euros per fer-lo. Se suposa que part d’aquests diners va als col·laboradors. Bonet hi fa una secció setmanal, que es titula “Per primer cop” i dura uns 20 minuts.

Bonet també col·laborava al programa El Suplement, que va abans de KIDS XS a la graella de Catalunya Ràdio. Hi va fer la secció setmanal “Fora del ramat” entre el 6 de setembre de 2020 i el 11 de juliol de 2021. Aquesta temporada, però, ha deixat de fer-la. El Suplement el produeix “Jo també t’estimo”, empresa propietat del director i presentador del programa, Roger Escapa. La CCMA li ha pagat un milió d’euros per aquesta temporada i la propera. Cal entendre que Bonet cobrava d’aquesta productora.

Meritxell Bonet porta molts anys col·laborant a Catalunya Ràdio però les úniques factures a nom seu que consten al portal de la transparència de la CCMA hi van aparèixer el juliol de 2018. Són 1.500 euros com “especialista en tendències” al programa Els experts i 540 euros com “especialista en art” al programa Gravetat 0.

És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. Té 46 anys i dos fills amb Jordi Cuixart. A més de les seves col·laboracions a Catalunya Ràdio, actualment també té una secció fixe al programa Vostè primer, que presenta Marc Giró a RAC1.

(Visited 576 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari