Té impacte la nova banda musical de l’advocat Van den Eynde?

L'advocat Andreu van den Eynde
L'advocat Andreu van den Eynde

Foto: 99%

De moment, no gaire. Més enllà del ressò obtingut per l’anunci de la seva creació la setmana passada en diversos mitjans de comunicació catalans -sobretot en els favorables a l’independentisme-, la banda 99% no ha assolit xifres destacades a YouTube els dies posteriors.

Després d’aparèixer al Preguntes freqüents de TV3, el seu canal de YouTube suma 77 subscriptors, i l’únic vídeo, l’entrena del qual ha coincidit amb el quart aniversari de l‘1-O, amb prou feines supera les 7.300 visualitzacions. Juntament amb l’artista Guillamino, ha treballat en el muntatge i la postproducció del videoclip el jove youtuber Marc Lesan.

Es tracta del videoclip de la cançó Som el 99%, al qual intervenen altres celebritats del procés: a més de l’advocat i integrant de la banda Andreu van den Eynde, hi participen l’exdiputat de la CUP David Fernàndez i l’activista independentista -i tertulià de Catalunya Ràdio- Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per haver agredit un agent dels Mossos d’Esquadra i per desordres públics.

La canço, que proposa “fer caure el règim del 78”, proclama: “Un contenidor no pot tenir més drets que jo. Parleu de la violència i jo vull parlar del dolor, de la humiliació, desnonaments, desnutrició, de com al poble poc li aporta una altra manifestació. […] I els nazis van de copes amb els Mossos, molta sort. […] On la premsa veu disturbis, jo veig un crit de ràbia. Una generació que absorbeix la humiliació per la pantalla. És clara la pancarta, més clara és la llamborda quan la turba ja està farta […].

Andreu van den Eynde, l’advocat que va defensar el líder d’ERC i exvicepresident català Oriol Junqueras durant el judici per l’1-O al Tribunal Suprem, toca la guitarra i el seu germà Víctor, la bateria. Lalo López, integrant del grup Fundación Tony Manero, és el baix.

99% s’ha presentat com una banda activista “a cavall de la militància política” inspirada en Rage Against the Machine i amb la intenció de generar “sensibilització” i “debat polític a casa nostra”. Per a aconseguir-ho, els seus integrants preveuen col·laborar amb altres grups, com han fet en la seva estrena de la mà amb Lágrimas de Sangre, i es plantegen recórrer Catalunya si aconsegueixen fer forat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides