Illa: “Aragonès està sent el president de mitja Catalunya”

El dirigent del PSC assegura que "sense diàleg entre catalans, no resoldrem aquest tema de manera sòlida"

El president del grup del PSC al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha afirmat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no actua com a representant de la totalitat de la societat catalana en el moment no que convoca una taula de diàleg entre les forces polítiques representades a la cambra catalana. En declaracions a Catalunya Ràdio, Salvador Illa ha afirmat que “Aragonès està sent el president de mitja Catalunya” i que només representa els sectors independentistes catalans.

El dirigent del PSC ha afirmat que la taula de diàleg entre el govern central i el govern català “és insuficient”, insistint que “aquí hi ha un conflicte entre catalans” i que “sense diàleg entre catalans, no resoldrem aquest tema de manera sòlida”. Davant el fet que aquest dimarts comença el debat de política general al Parlament català, Illa ha assegurat que els socialistes faran una intervenció amb ànim constructiu per ajudar que Catalunya avanci.

Salvador Illa ha assegurat estar convençut que en aquesta legislatura el govern central desenvoluparà la reforma del delicte de sedició que contempla l’actual legislació espanyola. Illa ha recordat que aquesta reforma és un compromís del president del govern central Pedro Sánchez i que hi ha temps per abordar el tema, recordant, però que la reforma s’haurà d’aprovar en les Corts Generals.

En aquest sentit, sobre quin ha de ser el futur dels independentistes condemnats o fugits de la justícia, i sobre el cas concret de l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, Illa ha afirmat que “ningú està per sobre de la llei, Ni a Catalunya ni a Espanya ni a Europa”, afirmat que els socialistes respecten les decisions que prenguin les autoritats judicials.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari