Què deia la samarreta de Quico Sallés al FAQS de dissabte passat?

“Absolució Detingudes 23S. La repressió no ens aturarà”. Quico Sallés, col·laborador del programa estrella de les nits de dissabte a TV3, va intervenir a última hora de la nit per defensar que un judici que s’està celebrant a Andorra demostra que coneguda com l’Operació Catalunya va ser una maniobra de la batejada com policia patriòtica espanyola per desprestigiar l’independentisme i Jordi Pujol. Va fer aquesta intervenció amb una samarreta negra al centre de la qual hi havia la imatge d’una explosió trencant unes cadenes i amb les inscripcions esmentades.

La inscripció es refereix a les 13 persones vinculades als Comitès de Defensa de la República (CDR) que la Fiscalia de l’Audiència Nacional acusa de pertànyer a una organització terrorista anomenada Equips de Resposta Tàctica (ERT). Bona part d’aquestes persones van ser detingudes el 23 de setembre de 2019 a diverses poblacions del Vallès Oriental, el Vallès Occidental i Osona, mentre que la resta van ser implicades amb posterioritat. Són Eduard Garzón, Esther Garcia, Sonia Pascual, Queralt Casoliva, Germinal Tomàs, Alexis Codina, Jordi Ros, Xavier Duch, Rafael Delgado, Ferran Jolis, Txevi Buïgas, David Budria i Clara Borrero. Els nou primers, a més, estan acusats de tinença i preparació d’explosius. Actualment tots estan en llibertat a l’espera de la celebració del judici. La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha qualificat les acusacions de “barbaritat”.

Quico Sallés ja va protagonitzar una intervenció sonada al FAQS el passat mes de juliol perquè va promocionar l’escola d’estiu de la Societat d’Estudis Militars. Al web d’aquesta entitat hi ha un article del coronel retirat irlandès Dorcha Lee, titulat “Defensar una Catalunya independent”,on calcula que les Forces de Defensa d’una Catalunya independent (FDC) haurien de comptar amb 24.000 militars (16.000 regulars i 8.000 reservistes), 14 o 16 vaixells de guerra i uns 70 avions de combat, entre F-16 i helicòpters. Sallés va intervenir aquell dia vestit amb indumentària militar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides