L’ANC elimina les inscripcions a la Diada per por a punxar als seus actes

Els indults i el distanciament entre ERC i JxCat auguren una baixa participació l'11 de Setembre

La presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, durante la Diada de 2019
La presidenta de la ANC, Elisenda Paluzie, durante la Diada de 2019

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha decidit eliminar el sistema d’inscripcions per participar dels actes de l’entitat independentista en el marc de la celebració de l’11 de Setembre d’enguany, segons ha avançat Vozpópuli. Fons de l’ANC consultades apunten que, davant la possible poca participació de ciutadans als actes que l’entitat organitza per la Diada, han decidit no haver de publicar-ne les dades.

L’argument oficial de l’ANC per eliminar el sistema d’inscripcions per als seus actes de l’11-S és que enguany no hi ha la necessitat de fer trams estàtics on caldria saber i controlar el nombre de persones assistents. Fonts de l’assemblea reconeixen a Vozpópuli, però, que “la inscripció servia per a organitzar a la gent per trams, però també per a caldejar l’ambient i anar dient quants inscrits teníem”, i que una baixa inscripció podria desinflar la participació final.

Aquestes mateixes fonts argumenten que el desinterès ciutadà pels actes de l’ANC per l’11-S podria venir donar per la concessió d’indults als condemnats pel procés independentista, però també per les evidents males relacions entre ERC i JxCat. Un altre element que hauria portat a l’ANC a desmuntar el sistema d’inscripcions seria la percepció de desgast que pateix el moviment independentista.

Un altre element de les pors de l’ANC d’una possible punxada per la Diada de l’11 de Setembre és el distanciament que també s’ha evidenciat entre la direcció de l’entitat amb ERC. L’ANC considera que ERC ha decidit entrar en la via de la negociació amb l’Estat per buscar solucions a la crisi entre els independentistes i el govern central, deixant de banda la línia unilateral que encara es defensa des de JxCat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.