Aturat el desnonament d’una veïna d’Hostafrancs

L'afectada disposa d'un informe de vulnerabilitat, però el jutge va negar-se a tornar a ajornar el llançament

Membres de la PAH celebren que s'hagi aturat el desnonament de la Maria Isabel

Foto: @PAH_BCN

Una cinquantena de persones convocades per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Barcelona, amb el suport del Grup d’Habitatge de Sants, han aconseguit aturar el desnonament d’una veïna d’Hostafrancs, la Maria Isabel, que disposa d’un informe dels serveis socials que acredita la situació de vulnerabilitat que pateix.

La convocatòria ha tingut lloc aquest dimarts a les 10 del matí, concretament al carrer Ermengarda número 8, i, tot i que al principi els Mossos d’Esquadra no els deixaven accedir a l’edifici, el desnonament s’ha acabat aturant per manca d’efectius policials. La plataforma ha celebrat el desenllaç i, com ha comentat a Twitter, està disposada a aconseguir un lloguer social per la Maria Isabel.

La veïna d’Hostafrancs va signar el maig del 2016 un contracte de lloguer social durant tres anys amb el Deutsche Bank, després d’haver lliurat el seu domicili en dació en pagament. Ara, la nova propietat, una empresa del sector immobiliàri anomenada Placerville Invest S.L.U., es nega a renovar-li el lloguer. Segons ha explicat la PAH, el contracte de la Maria Isabel va acabar el 2019 i, “tot i que mai ha deixat de pagar, l’actual propietari pretén deixar-la al carrer”.

La plataforma va exigir que se li apliqués la moratòria estatal antidesnonaments, però “el jutjat de primera instància de Barcelona va decidir que, tot i complir amb els requisits”, se seguís endavant amb l’execució del llançament. Concretament, com ha pogut saber EL TRIANGLE, el jutge va respondre a la PAH que els serveis socials havien de fer-se’n càrrec perquè al març ja s’havia aturat aquest desnonament per la moratòria.

La PAH ha carregat contra la decisió de la justícia de mantenir el llançament, i l’ha acusat de situar-se “al costat dels especuladors” per “tractar de desnonar una persona vulnerable incomplint la moratòria antidesnonaments del Govern (central)”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides