Salut no vol obrir discoteques fins que les UCI baixin de 100 pacients

La situació epidemiològica a Catalunya encara ha de millorar bastant abans que els locals d'oci nocturn s'obrin

Discoteca

En una reunió mantinguda aquesta tarda entre representants del sector de l’oci nocturn i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, aquest últim ha posat com a condició per a l’obertura de les discoteques baixar de 100 pacients de covid les UCI catalanes. Així ho ha explicat en un comunicat la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon).

En aquests moments, a les UCI de Catalunya hi ha un total de 321 malalts amb coronavirus i un total de 959 en hospitals. La reunió ha acabat sense data prevista de reobertura de les discoteques, cosa que dependrà de l’evolució de la pandèmia, segons Salut.

L’oci nocturn vol obrir a l’octubre, després les festes de la Mercè, quan previsiblement es produirà un pic de contagis. Les discoteques temen que se les responsabilitzi a elles d’aquests contagis en cas d’estar obertes aquest mes i prefereix esperar. Volen obrir quan la situació epidemiològica sigui bona per no haver de tornar a tancar. No volen obrir i després haver de tancar, com ja ha passat. L’obertura acompanyada d’un altre tancament és molt negatiu pel sector, i no volen arriscar-se.

Mentrestant, la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, ha interposat un recurs aquest dilluns contra la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la setmana passada de no suspendre la limitació horària de l’oci nocturn i mantenir el tancament a dos quarts d’una de la matinada. La patronal havia sol·licitat que els establiments a l’aire lliure poguessin tancar a dos quarts de quatre de la matinada i els bars i restaurants a dos quarts de dues. Segons Fecasarm, la Generalitat no ha justificat els motius científics per continuar amb les limitacions.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides