TV3 estrena temporada marcada per la rutina i contagiada per l’apatia del seu director

La manca de novetats en la programació del nou curs comporta que s’hagi renunciat a una presentació específica contràriament a Catalunya Ràdio que la va fer a la Torre Glòries

Cartell anunciant la nova temporada de TV3 inclòs al portal de la CCMA

TV3 va estrenar aquest dilluns 30 d’agost la temporada 2021-2022 sense cap presentació oficial i específica de la seva programació. Probablement, el seu director, Vicent Sanchis, va considerar que hi havia ben poca a presentar, ja que no hi ha cap novetat a la graella de la nova temporada en relació a la que hi havia abans de les vacances d’estiu. Continuen els mateixos programes, amb els mateixos presentadors i, lògicament, amb el mateix biaix ideològic decantat clarament cap a l’independentisme dels darrers anys. La televisió pública de la Generalitat ja fa molt temps que s’ha instal·lat en la rutina i sembla contagiada per l’apatia d’un director que dona per tancada la seva etapa al front del canal televisiu. Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, sí que es va animar a presentar la nova temporada als mitjans de comunicació en un acte organitzat dalt de tot de la Torre Glòries, a Barcelona, el dia 27.

La informació sobre l’inici del nou curs de TV3 es va limitar a un comunicat inclòs al portal de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) titulat “El menú de dia de TV3 per a la nova temporada manté l’aposta per l’actualitat i l’entreteniment”. El resum que en feia d’aquest menú reflectia aquesta manca de novetats i imaginació: “A partir de dilluns, 30 d’agost, tornen els programes del “day time” a TV3, en la posada en marxa de la temporada 2021-22. Un any més, els Serveis Informatius mantenen l’aposta decidida per l’actualització constant de la informació amb rigor i professionalitat. Els programes “Els matins”, “Planta baixa” i “Tot es mou” seguiran combinant actualitat i entreteniment en una temporada en què tornaran a ser al costat de l’audiència per oferir tot el que passa amb l’anàlisi dels experts i la veu dels protagonistes. I també tornen les receptes del “Cuines” i la sèrie d’èxit “Com si fos ahir” en una tardor moguda amb nous personatges”. De moment, l’única novetat és el programa Lloguer a primera vista, que presenta Anna Simón i que s’emetrà els dimecres per la nit.

Lidia Heredia va convidar a Els matins per aquesta estrena al president de la Generalitat, Pere Aragonès. El Planta Baixa de Ricard Ustrell manté el seu horari de 11 a 13:55 hores i incorpora nous analistes, com els advocats Xavier Melero i Maria Vila, i la directora de l’Observatori DESC, Irene Escorihuela. Helena García Melero va reprendre el Tot es mou una hora més tard del que serà habitual la resta de la temporada perquè encara no s’han acabant les emissions dels episodis previstos de la sèrie El paradís de les senyores. A partir del proper dilluns recuperarà la seva franja sencera, de les 16:40 fins les 20:15 per empalmar amb Està passant, de Toni Soler. El Més 324 de Xavier Graset ha entrat ja en la seva setena temporada. Ho va fer compensant l’entrevista amb el socialista Salvador Illa amb un de les seves clàssiques tertúlies amb dos convidats independentistes per un que no ho és: Bel Olid, Eduard Voltas i Josep Burgaya.

Alguns d’aquests programes s’han estrenat sense que hagin renovat al web de la CCMA la informació sobre el seu contingut. És el cas de Tot es mou, Està passant o Més 324 que mantenen els mateixos textos de la temporada passada. Nova temporada, doncs, amb vells programes, on els únics canvis són el fitxatge d’alguns tertulians. El Tot es mou incorporarà Laura Rosel a la secció La Tribuna, en el qual no faltarà a la seva cita setmanal Pilar Rahola. La gran novetat d’aquest programa serà, però, la secció Tot és amor, on Elisenda Pineda intentarà que els que hi participin trobin la seva mitja taronja.

TV3 va perdre el juny i el lideratge de l’audiència davant Telecinco. Tot és amor és l’aposta de Vicent Sanchis per recuperar-lo.

 

(Visited 1.778 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari