ERC assegura que el diàleg permetrà guanyar legitimitat internacional

Bassa creu que ara "seria una mica estúpid" parlar d'unilateralitat perquè, segons Rovira, "cal ser molts més"

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa

Font: @dolorsbassac

Falten poc més de dues setmanes perquè la Generalitat i el Govern espanyol es reuneixin per abordar el conflicte català, però entre l’independentisme encara hi ha discrepàncies sobre la utilitat del diàleg i l’estratègia a seguir. Mentre que la CUP i JxCat defensen amb fermesa la via unilateral i mostren obertament els seus dubtes respecte a la negociació, ERC defensa el diàleg com a eina per guanyar més legitimitat internacional.

L’exconsellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa ha assenyalat aquest divendres, en una entrevista a la cadena SER, que fins que no s’esgoti la via del diàleg, “no hem de parlar de la unilateralitat”. Considera que les condicions actuals no són “molt millors” que les del 2017, i, per tant, “seria una mica estúpid, en aquest moment i amb la situació que tenim” parlar sobre aquesta via.

Bassa ha reconegut que és “molt escèptica amb el resultat”, però considera que el diàleg és “la solució parcial per anar avançant” i que permetrà guanyar reconeixement internacional. “Només amb el diàleg la comunitat internacional ens valorarà”, ha assegurat. En la mateixa línia optimista que l’exconsellera, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, s’ha mostrat convençuda que amb la negociació “només hi ha una sortida guanyadora: o sortim amb un referèndum o amb més legitimitat”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rovira ha reconegut que serà difícil pactar amb el Govern central el referèndum i l’amnistia, les principals propostes de l’independentisme, però ha afirmat que “la via del pacte és la millor possible” perquè suposa un “guany de legitimitat”. La secretària general d’ERC ha remarcat que “abans de la unilateralitat, cal ser molts més”, i ha apostat per esgotar primer la via del diàleg.

De la mateixa manera que Jordi Sànchez (JxCat), Rovira ha considerat “necessari” que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, “s’assegui a la taula de negociació i ratifiqui la voluntat política d’iniciar un procés de negociació del conflicte polític”. “Si no -ha advertit-  estaríem en una situació claríssima de crisi en aquest procés”.

(Visited 71 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari