Cunillera: A la taula de diàleg no es tractarà res “fora de la llei”

La delegada del Govern central recorda que la taula servirà per parlar de "convivència"

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera

La delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha advertit aquest dimecres, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que la taula de diàleg servirà “per parlar de convivència” i que només hi cabran propostes “dins de l’ordre constitucional”. “Dins de la llei, tot; fora de la llei, res”, ha assegurat.

En referència a l’amnistia i l’autodeterminació, temes proposats pel Govern català, Cunillera ha defensat que “l’Executiu espanyol no tanca les vies, només vol parlar dins de la llei”. En aquest sentit, ha recordat que les lleis es poden canviar amb la majoria parlamentària necessària, però ha remarcat que la legalitat vigent “s’ha de complir”.

D’aquesta manera, la delegada del Govern central a Catalunya ha matisat les paraules del líder del PSC, Salvador Illa, que va assegurar que no té “inconvenient que es parli d’amnistia i autodeterminació”, tot i que va reconèixer que no tindrien gaire recorregut. La taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat tindrà lloc durant la setmana del 13 de setembre, però Cunillera no n’ha confirmat ni la data concreta ni els assistents per part de la delegació espanyola.

Respecte als pressupostos, la delegada del Govern espanyol ha insistit que el PSC hi hauria de participar: “No és normal que es prenguin decisions sense el partit amb més suport”, ha criticat, assenyalant que “s’han de treballar entre tots, també a Madrid”. Tot i les discrepàncies amb el Govern de la Generalitat, Cunillera ha valorat positivament els primers mesos de l’Executiu de Pere Aragonès, i ha destacat tant la gestió de la pandèmia com la voluntat de voler allargar el toc de queda.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.