Cunillera demana que el Govern “no faci el joc” a l’excomissari Villarejo

La delegada del govern espanyol diu que "les insinuacions" sobre el 17-A "no tenen base lògica", "són ganes d'enredar"

Teresa Cunillera

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha assegurat aquest dimecres que no tenen credibilitat les afirmacions que va efectuar aquest dimarts l’excomissari José Manuel Villarejo durant la seva declaració al judici pel cas Tàndem sobre que darrere dels atemptats del 17 d’agost de 2017 hi havia el CNI.

“No entenc que hi hagi institucions, que hi hagi fins i tot persones individuals que donin credibilitat a aquest senyor. L’atemptat del 17 d’agost va ser el més terrible que ha viscut aquesta ciutat i Catalunya en els últims temps”, ha assegurat Cunillera en una roda de premsa telemàtica des de la Delegación del Gobierno.

Durant el segon dia del seu interrogatori al judici que se celebra a l’Audiència Nacional per tres peces de l’anomenat cas Tàndem, Villarejo va insinuar que els atemptats del 17A van ser conseqüència d’un “error greu” de l’exdirector del CNI Félix Sanz Roldán que, segons la seva versió, “va calcular malament les conseqüències per donar un petit ensurt a Catalunya”.

Villarejo s’ha reafirmat aquest dimecres en declaracions als periodistes, però ha matisat que la intenció no seria provocar un atemptat i que el que va passar és que “se’n va anar de les mans” en morir el líder de la cèl·lula, l’imant del Ripoll, a qui, segons ell, tenien controlat els serveis d’intel·ligència espanyols.

Aquest dimecres, Cunillera ha demanat tractar el tema dels atemptats des del “respecte” i la “reflexió”, perquè les seves insinuacions “no tenen una base lògica, un suport material”, per afegir: “No tenen més explicació que les ganes d’enredar”.

La delegada del Govern també ha expressat la seva “sorpresa” per la reacció de la Generalitat a les insinuacions de Villarejo, i més tenint en compte, ha dit, que la investigació la van liderar els Mossos d’Esquadra. Així, ha demanat que el Govern “no li faci el joc” a l’excomissari.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.