La taula de diàleg no es tornarà a reunir fins a assolir un acord

La portaveu del Govern central reitera l'aposta de l'Executiu "d'avançar" i "desplegar" l'Estatut d'autonomia

La ministra de Política Territorial i portaveu del Govern espanyol, Isabel Rodríguez

La pròxima reunió entre la delegació del Govern central i la delegació de la Generalitat -formada exclusivament per membres d’ERC- no es produirà fins que assoleixin un acord. Així ho ha afirmat la ministra de Política Territorial i portaveu de l’Executiu espanyol, Isabel Rodríguez, en una entrevista a El Periódico, i ha assenyalat que l’important “no és tant el quan sinó per a què”.

“No podem estar jugant amb la sensibilitat i les expectatives de la ciutadania”, ha justificat Rodríguez, que forma part de la delegació espanyola. La portaveu del Govern central ha explicat que les reunions “seran periòdiques”, però que es faran “de forma discreta”, i ha recordat que en la primera reunió van pactar “que ens donarem el temps necessari per assolir aquests acords”.

Preguntada sobre quin serà el primer assumpte que tractaran en aquestes trobades “discretes”, Rodríguez ha assenyalat que mentre la prioritat de l’Executiu central és “la superació definitiva de la pandèmia i la recuperació” econòmica de Catalunya, la del Govern és “l’amnistia i l’autodeterminació”. Sense concretar per on començaran les converses, s’ha limitat a comentar que “avançarem la informació a mesura que anem assolint acords”.

La ministra ha remarcat que el que demana la Generalitat “no és compartit pel Govern” central, i que la Moncloa vol “avançar per desplegar, en el marc constitucional, l’Estatut d’autonomia al màxim”. Respecte a les desavinences que puguin sorgir per part de Junts i la CUP sobre els acords que ERC pugui assolir amb l’Executiu espanyol, Rodríguez ha assenyalat que els interlocutors del Govern central no són els partits i que “la interlocució vàlida és la del Govern” de Pere Aragonès.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.