Forn desconfia de l’èxit de la taula de diàleg i reclama una alternativa

L'exconseller preveu el fracàs de la negociació i alerta que "el conflicte no se solucionarà als despatxos"

L’exconseller Quim Forn desconfia de l’èxit de la taula de diàleg. Això no obstant, reconeix que aquesta no ha de ser descartada encara. Qui va ser el màxim responsable d’Interior entén que la taula s’hauria “d’avaluar cada cop que s’hi anés per veure si té cap sentit”. “El conflicte no se solucionarà a cap despatx”, assegura.

Així ho ha declarat durant la seva intervenció a l’acte “Des de la presó” en la 53a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), en la qual també ha aprofitat per insistir en la importància de l’entesa entre els principals partits independentistes.

Forn ha fet autocrítica respecte a l’actuació en els dies posteriors al referèndum per part dels partits del Govern. “Fins al dia 3, hi havia unitat, que després es va esquerdar, això ens debilita”, ha insistit. “El 3-O, probablement, hauríem d’haver fet alguna cosa més, però hem de tenir en compte la informació i les pressions que teníem”, s’ha justificat.

D’altra banda, Forn a retret als sindicats CC.OO i UGT que anessin a la vaga general convocada el 3 d’octubre “amb la boca petita i arrossegats”.

L’exconseller d’Interior ha aprofitat l’oportunitat per defensar al major dels Mossos, Josep Lluis Trapero, just avui que s’ha conegut que va visitar el Suprem, l’Audiència Nacional i la Zarzuela el juliol sense el coneixement d’Interior. Forn celebra la seva “restitució com a cap del cos” i lloa la tasca de la policia de la Generalitat durant l’1-O.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides