Salut crida a vacunar joves de 12 a 15 anys abans de l’inici del curs

De moment, des que es va obrir la vacunació en aquesta franja d'edat, ja s'han vacunat 28.473 adolescents

Som a ple mes d’agost, però ja només queden poques setmanes per al començament de curs, previst per al 13 de setembre. I és en aquest context, i quan hi ha una gran disponibilitat de vacunes a Catalunya, que el Departament de Salut ha fet una crida a vacunar els adolescents d’entre 12 i 15 anys, una campanya que va arrencar fa només uns dies.

L’objectiu és que molts joves puguin arribar a l’inici de curs amb les dues dosis posades i així crear entorns més segurs, tant per als centres educatius com per a les famílies.

Ho ha dit Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública de la Generalitat: “Animem tots els pares, mares, tutors, a portar els nens i nenes d’aquestes edats a vacunar-se. Si comença ara la vacunació, ja haurà passat el temps de 3-4 setmanes que necessiten les vacunes, per poder estar completament vacunats abans que comenci l’escola”.

Cabezas insisteix que ja s’han vacunat els mestres, els professors i la resta de personal educatiu: “Tenim una cobertura molt bona. Si també tenim vacunats els nens de 12-15, podem assegurar que aquest entorn del centre educatiu estarà el màxim de protegit. És enormement important vacunar-se ara”.

De moment, des que es va obrir la vacunació en aquesta franja d’edat, ja s’han vacunat 28.473 adolescents.

Salut aprofita que hi ha cites disponibles durant aquestes setmanes de vacances per fer una crida a vacunar-se: “És el moment idoni per fer-ho”, diu Cabezas. “Tenim una oferta àmplia. Cada dia hi ha cites disponibles en la majoria dels punts de vacunació de tot Catalunya. Quin percentatge de cites buides? La veritat és que amb l’esforç comunicatiu, cada dia anem omplint bastant. Però hi ha cites disponibles”.

Per ara, el ritme de vacunació es manté, amb una mitjana de 50.000 dosis al dia. Més d’un 59% de la població catalana ja porta la pauta completa. Això són més de 4.600.000 persones. Gairebé un 67% ja té almenys una dosi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides