Salvador Illa a Pere Aragonès: “Qui reclama diàleg, ha de practicar-lo”

El dirigent socialista retreu al president català que no participi en la conferència de presidents

El president del grup socialista en el Parlament de Catalunya, Salvador Illa, ha retret al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que reclami diàleg, però que després no participi en la conferència de presidents autonòmics amb el president del govern central, Pedro Sánchez. Illa ha afirmat que “qui reclama diàleg, ha de practicar-ho” i que “el diàleg s’exercita en fòrums bilaterals, però també en fòrums multilaterals”.

Aragonès ja ha constatat que no pensa assistir a la conferència de presidents que se celebra aquest divendres a Salamanca. Es dona la circumstància que encara no se sap si el lehendakari Íñigo Urkullu hi participarà, mentre que la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que aquesta serà la darrera conferència de presidents autonòmics a la qual pensa participar.

Salvador Illa ha afirmat que és “necessari, i fins i tot imprescindible, que hi hagi conferències de presidents de forma regular perquè puguin tractar-se temes importants que concerneixen a tots”. Illa s’ha mostrat convençut que els temes que estan previstos per a la reunió del divendres són “de la màxima importància per a tots els ciutadans espanyols, siguin bascos, catalans, gallecs o madrilenys”.

El dirigent socialista considera que els temes que hi ha a l’agenda de la conferència de presidents “són, ni més ni menys, analitzar com està evolucionant la pandèmia, què cal fer en aquest moment, així com parlar dels fons europeus” i que “negar la importància d’aquestes conferències de presidents és negar la realitat”, afegint que “a partir d’aquí, cadascun pren les seves decisions”.

Illa considera “una falta de respecte” que el president Aragonès hagi manifestat que amb la conferència de presidents es busqui “la foto”, en considerar que “ningú es farà fotos, sinó que es treballarà”. Davant la crítica d’Aragonès que la reunió es faci “a final de curs”, Illa ha afirmat que “no hi ha final de curs enmig d’una pandèmia”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari