El ‘tal Toni’ serà el nou gerent dels mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona

ERC pot fer inviable el nomenament d’Antoni Molons si hi vota en contra a la Junta General Extraordinària de la Xarxa Audiovisual Local que se celebrarà el proper dijous

Antoni Molons, durant la seva compareixença en el judici del Tribunal Suprem als dirigents independentistes

Antoni Molons, que és conegut com el ‘tal Toni’ que va fer gestions per la difusió de campanyes de publicitat del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 ocultant la seva identitat i el càrrec que ocupava al govern de la Generalitat en aquell moment, serà el nou gerent de la Xarxa Audiovisual Local (XAL), l’ens que gestiona els mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona. Diversos testimonis que van declarar en el judici del Tribunal Suprem als líders independentistes es van referir al ‘tal Toni’ com la persona que els va fer encàrrecs de cartells i material necessari per la celebració i difusió del referèndum. Un dissenyador gràfic, Enric Vidal, que era coordinador d’Acció Política d’ERC a Badalona, va arribar a reunir-se amb el ‘tal Toni’ a l’hotel Colón, a Barcelona. Vidal va declarar en la seva compareixença al judici que suposava que es tractava d’Antoni Molons. Si li haguessin ensenyat una fotografia potser li hauria costat menys fer-se el despistat.

Molons va comparèixer també però es va negar a declarar adduint que estava sent processat en un altre jutjat, el d’instrucció número 13, per una causa vinculada al mateix procés. Havia estat secretari de Difusió i Atenció Ciutadana del govern presidit per Carles Puigdemont i després de les eleccions de desembre de 2017 va passar a ser secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació del que va encapçalar Quim Torra. La seva trajectòria està lligada primer a CDC, després al PDeCAT i, finalment, a JxCat. El seu padrí polític ha estat el ‘conseguidor de càrrecs’ David Madí, mà dreta d’Artur Mas, en la seva etapa com a president de la Generalitat.

El proper dijous està previst que se celebri el Ple mensual de la Diputació de Barcelona i, quan acabi, s’ha convocat una Junta General Extraordinària de la XAL amb l’únic punt de l’ordre del dia del nomenament del nou gerent. En el decret que s’aprovarà s’hi diu que Antoni Molons García assumirà les funcions pròpies de l’alta direcció en qualitat de gerent de la XAL mitjançant un contracte que serà vigent durant quatre anys amb una retribució bruta anual de 87.097,54 euro”.

El seu predecessor, Xavier Escribà, es va acomiadar amb una carta aspre als directors de les televisions locals vinculades a la XAL on afirmava que “segur que molts de la casa i de fora se n’alegraran i brindaran. Tant se me’n fot. Va amb el càrrec”. Escribà aspirava a perpetuar-se a la XAL, que li va crear un nou càrrec fet a a seva mida però que va quedar en suspens després que aquesta maniobra fos denunciada davant l’Oficina Antifrau. L’acord de govern de la Diputació garanteix a Antoni Molons els vots dels grups del PSC i JxCat. Caldrà veure què votarà ERC. Si s’hi oposés podria impossibilitar el seu nomenament. La resposta, aquest dijous.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El ‘tal Toni’ serà el nou gerent dels mitjans de comunicació de la Diputació de Barcelona”

Deixa un comentari

Notícies més llegides