El marit de quin presentador de TV3 és nou diputat al Parlament?

Eugeni Villalbí. És el marit del presentador del TN vespre, Toni Cruanyes, amb qui ha adoptat dos fills. Villalbí anava en el lloc número 21 de la candidatura d’ERC a les eleccions al Parlament de Catalunya del passat 14 de febrer. El partit d’Oriol Junqueras va obtenir 19 diputats aleshores. Alba Camps, que ocupava el lloc vintè de la llista, va entrar com a diputada ja fa setmanes per substituir Esther Capella, que el 8 de juny va ser nomenada delegada del govern de la Generalitat a Madrid. Villalbí s’ha convertit en parlamentari perquè dos diputats que havien resultat electes per la circumscripció barcelonina han renunciat a la seva acta. Són Roger Torrent i Laura Vilagrà, nomenats consellers d’Empresa i Treball i Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Global, respectivament. També entrarà com a diputada per Barcelona la candidata que anava darrere de Villalbí: Germania de los Ángeles Llive.

La vinculació entre Eugeni Villalbí i Toni Cruanyes genera periòdicament crítiques a les xarxes socials, on diversos usuaris posen en qüestió la credibilitat professional del periodista que presenta el TN que té més seguidors i del que depèn que TV3 sigui o no líder d’audiència. Cruanyes insisteix que la relació amb el nou diputat d’ERC no afecta la seva equanimitat i rigor laboral.

Villalbí fa molts anys que ocupa càrrecs a ERC i a l’administració pública en representació del partit. Al seu perfil de Linkedin es defineix com “enginyer tècnic d’obres públiques amb estudis d’urbanisme i estratègies metropolitanes. Apassionat i implicat en la política, sempre des de l’esquerra en defensa dels drets i llibertats individuals i col·lectives”. Des del gener de 2020 és el cap de gabinet de la Secretaria General adjunta d’ERC, que ocupa Marta Rovira. Entre altres càrrecs ha estat assessor del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona entre juliol de 2003 i agost de 2005, director del programa per a Gais, Lesbianes i Transsexuals de la Generalitat, del setembre de 2005 al juny de 2006, i secretari general de Joventut, del desembre de 2006 al gener de 2011. Treballar al Parlament no li vindrà de nou perquè entre el novembre de 2015 i el març de 2017 va ser coordinador del grup format pels 62 diputats i diputades de Junts pel Sí.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides