Què no li ha agradat a Laura Borràs de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge?

Que utilitzi el terme ‘totis’ com a gènere inclusiu. Tània Verge va explicar al programa Planta Baixa, de TV3, que defensa l’ús del terme ‘totis’ en substitució de ‘tots i totes’ perquè permet “la visibilització de determinats col·lectius de persones, les persones no binàries que no s’identifiquen ni amb el gènere masculí ni amb el gènere femení”. Carme Junyent, directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades, va escriure un article a Vilaweb, el dimarts dia 20, en què demanava la consellera que deixés de manipular la llengua i afirmava que usar el terme ‘totis’ genera confusió. L’escriptor i candidat de JxCat a les darreres eleccions al Parlament Oriol Izquierdo va fer un tuit donant la raó a Junyent i Laura Borràs el va reenviar.

Oriol Izquierdo va citar al seu missatge una frase de la lingüista: “A mi no em molesta l’ús del totis, em molesta la presa de pèl i que m’ho imposin des del poder”. No només la presidenta del Parlament, Laura Borràs, va considerar encertat el tuit d’Izquierdo sinó que altres persones properes al seu partit també ho van fer.  Entre elles hi havia Pep Puig, diputat de JxCat al Parlament en la legislatura anterior, Dolors Borau, també candidata de JxCat a les eleccions del 14 de febrer passat i l’escriptor Salvador Cardús.

En general, sembla que a la gent de JxCat no els agrada la idea de la consellera d’ERC de fer servir el ‘totis’ per unificar gèneres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides