El tema de les fiances al Tribunal de Comptes provoca dimissions a l’ICF

Tres vocals de la junta de govern van cessar abans de la votació sobre la fiança de 34 excàrrecs de la Generalitat

El Tribunal de Comptes
El Tribunal de Comptes

El debat sobre les fiances de 5,4 milions que reclama el Tribunal de Comptes a una trentena d’alts càrrecs de la Generalitat va provocar dimissions a l’Institut Català de Finances (ICF). Els consellers independents Francesc Casas, Mercedes Domingo i Virginia Verger, membres de la junta de govern de l’ICF, van presentar dilluns la dimissió, segons ha informat La Vanguardia. La resta de consellers independents va votar en contra de formalitzar l’aval.

La decisió es va prendre en ple debat sobre si l’organisme havia d’avalar el fons de contingència creat per la Generalitat per avalar les fiances dels alts càrrecs de la Generalitat implicats en la causa sobre l’acció exterior del procés. El Tribunal de Comptes ha ampliat el termini fins a la mitjanit de dilluns per presentar les fiances abans de procedir als embargaments.

Els tres membres de la junta ja no van ser presents a la reunió de dimecres, quan la direcció va votar i aprovar que l’ICF oferís les garanties econòmiques davant del Tribunal de Comptes, després que el Govern no aconseguís que cap entitat bancària actués com a avaladora del fons de contingència de 10 milions d’euros aprovat per l’executiu.

(Visited 235 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “El tema de les fiances al Tribunal de Comptes provoca dimissions a l’ICF”

Feu un comentari