Pacten quatre anys de presó per als piròmans de l’incendi d’Horta

La Fiscalia, la Generalitat i els dos acusats han pactat les penes; en la tragèdia van morir cinc bombers

Els dos piròmans que van provocar l’incendi d’Horta de Sant Joan, a la Terra Alta, ara fa 12 anys, aniran finalment a la presó per la mort de cinc bombers, però hi seran poc temps.

La Fiscalia, la Generalitat i els dos acusats han pactat penes de quatre anys de presó per cinc homicidis per imprudència, lesions greus i incendi forestal. El temps que ha passat des de llavors ha estat un factor clar per determinar les penes. Les famílies de les víctimes, però, ho consideren indignant.

Recursos, arxivament, reobertures, canvis de procediment judicial i de tribunals. La causa per l’incendi d’Horta de Sant Joan s’ha eternitzat per motius aliens a les defenses i la llei marca que això, ja d’entrada, rebaixa i molt les possibles penes.

De fet, la Fiscalia havia de demanar 19 anys de presó per a cadascun dels dos joves que van encendre el foc, per cinc homicidis imprudents, un altre delicte de lesions greus i un d’incendi forestal, però finalment s’ha arribat a un pacte: quatre anys per a un i tres anys i nou mesos per a l’altre.

El que no es rebaixa és la indemnització que demanaven les acusacions per a propietaris dels terrenys o el cost dels serveis d’emergències que es van activar; puja gairebé nou milions d’euros.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.