El Tribunal de Comptes procedeix a embargar béns dels 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat

Els encausats no van satisfer un requisit formal abans que s'exhaurís el termini

Puigdemont, Junqueras i Romeva
Puigdemont, Junqueras i Romeva

El Tribunal de Comptes ha ordenat aquest dijous que es procedeixi a embargar béns dels 34 ex-alts càrrecs de la Generalitat que va encausar per les despeses en l’acció exterior vinculades amb el procés, avança El País.

El termini per aportar l’aval pels 5,4 milions d’euros reclamats es va exhaurir la mitjanit d’aquest dimecres sense que els avals arribessin a temps.

Segons publica La Vanguardia, a darrera hora de la nit no havien pogut satisfer un requisit formal i fonts de la causa esperaven l’aportació de l’import reclamat a primera hora d’aquest dijous.

La informació que avança El País afegeix que, aquest dijous, s’ha produït al Tribunal de Comptes un degoteig d’arribades dels representants legals dels ex-alts càrrecs catalans encausats. Els béns que han presentat seran embargats, sense superar el límit de la suma que se’ls demana, i pel que fa als encausats que no han presentat cap declaració de béns, enviarà els oficis per determinar les propietats amb l’objectiu d’iniciar els embargaments.

El Tribunal de Comptes va denegar a la Generalitat aquest dimecres l’ajornament de la presentació dels avals, sol·licitat davant l’existència dels problemes en la tramitació.

Paral·lelament, el govern català, per boca del conseller d’Interior, Jaume Giró, va anunciar que l’Institut Català de Finances (ICF), finalment, cobriria les finances imposades pel Tribunal de Comptes, després que les entitats bancàries rebutgessin fer-ho.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari