El Tribunal de Comptes només podrà embargar un terç del sou de Puigdemont com a eurodiputat

El reglament del Parlament Europeu prohibeix que s'embargui als eurodiputats el salari complet

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al Parlament Europeu
El líder de JxCat, Carles Puigdemont, al Parlament Europeu

Carles Puigdemont al Parlament Europeu

Com es va conèixer la setmana passada, el Tribunal de Comptes ha imposat a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont el pagament d’una fiança d’1,9 milions d’euros. El líder de JxCat – com la resta d’acusats- disposa ja de menys de quinze dies hàbils -que van començar a comptar el dimecres passat- per abonar-la però, segons ha publicat El Confidencial, la seva condició d’eurodiputat podria ajudar-lo a fer front a la demanda.

Si els diversos càrrecs de la Generalitat acusats no poguessin fer front a les quantitats econòmiques reclamades pel tribunal, es procediria a l’embargament de béns. Puigdemont, però, no disposa de propietats lliures d’hipoteques i compta només amb el seu sou com a eurodiputat, uns diners dels quals el tribunal no pot disposar lliurement.

Amb paraules de l’advocat de l’expresident, Gonzalo Boye, el sou de Puigdemont és “pràcticament intocable”. Tal com han explicat fonts del Parlament Europeu al diari citat, el reglament només permet embargar un terç del sou dels eurodiputats de manera que, tenint en compte que cobren uns 6.824,85 euros nets al mes, la proporció indicada equivaldria a uns 2.274,95 euros.

“L’assignació prevista a l’article 10 de l’Estatut (el sou que reben els eurodiputats), la indemnització transitòria o la pensió de jubilació podran ser confiscades, dins el límit d’un terç del seu valor, per una resolució judicial o una decisió de l’autoritat administrativa competent”, diu el reglament, el qual afegeix que “el secretari general cursarà instruccions amb vista a l’execució d’aquesta mesura, vetllant per l’exercici efectiu del mandat dels diputats i pel bon funcionament de Parlament, prèvia entrevista amb l’interessat”.

El Tribunal de Comptes va calcular que les despeses per la promoció exterior del procés independentista sumen un total de 5.422.879,46 euros, una quantitat que la quarantena de càrrecs implicats hauran d’abonar abans del pròxim 21 de juny per evitar l’embargament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.