25 pobles del Segrià i les Garrigues, sense aigua potable per vessament

La fuita al riu Segre es va desviar al canal de Seròs per evitar mals majors

Un vessament d’hidrocarbur al riu Segre ha deixat sense aigua potable 25 municipis del Segrià i les Garrigues. De forma preventiva s’ha recomanat a 12.000 ciutadans que no en beguin i que tampoc no cuinin amb aquesta aigua. La fuita ja està continguda i ara es treballa per recuperar el subministrament d’aigua de boca als pobles afectats.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i els Agents Rurals inspeccionen el polígon industrial del Segre per trobar l’origen de la taca. Segons l’ACA, tot apunta que l’abocament hauria tingut lloc al riu Els Canals, aigües amunt del parc de la Mitjana de Lleida.

El vessament el van detectar diumenge al parc de la Mitjana, una extensió de 90 hectàrees de bosc i prats humits al voltant del riu Segre. D’allà en surt també el canal de Seròs, per on es va decidir desviar la taca per evitar que continués baixant pel Segre.

L’hidrocarbur va quedar contingut al pantà d’Utxesa, a Torres de Segre. D’aquest embassament capten l’aigua potable 25 municipis de les Garrigues i el Segrià.

Els municipis afectats són els que hi ha de Lleida fins al pantà (Lleida, Albatàrrec, Sudanell, Montoliu de Lleida, Torres de Segre i Sunyer) i els que capten l’aigua de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i al Pantà d’Utxesa. L’ACA creu que d’aquí tres o quatre dies els veïns d’aquests pobles podran tornar a beure aigua de l’aixeta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides