L’Aragó s’emprenya amb Sánchez pel nom de la candidatura dels Jocs d’Hivern 2030

El president Lambán, partidari del projecte, no vol que la regió en formi part si s'anomena Pirineus-Barcelona

Javier Lambán
Javier Lambán

L’Aragó es nega a participar en la candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern de l’any 2030, com estava previst, si aquesta porta per nom Pirineus-Barcelona. El president aragonès, Javier Lambán (PSOE), ha manifestat el seu rebuig a la denominació, i ha considerat que “no és un bon començament” referir-se a la candidatura amb aquest nom.

El president Sánchez es va comprometre, en la seva recent reunió amb el president català, Pere Aragonès, a donar suport a la candidatura per acollir els Jocs d’Hivern del 2030, per a la qual estava previst que l’Aragó aportés algunes de les seus. La ministra i portaveu del govern espanyol María Jesús Montero, en una roda de premsa posterior a la trobada entre Sánchez i Aragonès, es va referir a la candidatura de “Barcelona-Pirineus 2030”.

Lambán ha assegurat a la televisió pública aragonesa, Aragón TV, que tot i que “és un bon projecte”, “no hi participarem a qualsevol preu”. En particular, ha exigit que la denominació “haurà de donar a entendre amb tota la claredat que és una candidatura del govern d’Espanya de dues comunitats autònomes que es relacionen amb total igualtat“. Lambán, això sí, també ha declarat que “de ben segur que podrem fer un projecte en el qual tots ens hi sentim còmodes”, i que en aquests moments és “verd” encara.

El president de l’Aragó ha afegit que va traslladar al Comitè Olímpic Espanyol (COE) el seu interès per participar en la candidatura, “però no com a pati del darrere de Catalunya”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides