Yvonne Griley va participar en un ple del CAC tot i estar nomenada per un càrrec del nou Govern

És directora general d’Afers Religiosos des del 8 de juny i encara consta al web del Consell de l’Audiovisual de Catalunya

Yvonne Griley, al seu despatx del Consell de l'Audiovisual de Catalunya

Yvonne Griley va participar en l’últim ple del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), que es va celebrar el passat 16 de juny, vuit dies després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) recollís el seu nomenament com a directora general d’Afers Religiosos. Aquest nomenament comportava la seva dimissió obligada com a membre del CAC, fet que comporta que JxCat quedi en minoria en aquest organisme.

Al darrer ple del CAC al qual va assistir Griley, malgrat el seu nomenament com a directora general, es va aprovar un informe que estudia la presència d’obres europees en els catàlegs dels serveis de comunicació audiovisual a petició Amazon, Prime Video, Disney+, Filmin i HBO. La direcció del CAC la formaven fins ara Rogger Loppacher i Yvonne Griley, proposats per l’espai ideològic convergent, Carme Figueras, proposada pel PSC, i Daniel Sirera, proposat pel PP. JxCat potser temia que si Griley no participava en aquest ple podria perdre la primera votació en molts anys però, finalment, com es pot veure en l’acord publicat pel CAC, l’informe esmentat va ser aprovat per 3 vots a favor i un en contra, el de Daniel Sirera, que va presentar un vot particular.

La marxa de la representant de JxCat al Departament de Justícia comportarà que, a partir d’ara, Roger Loppacher es trobi sempre en minoria. Venen temps interessants pel CAC. Els informes que justificaven la deriva independentista de TV3 i Catalunya Ràdio o que pretenien fer creure que els mitjans de comunicació són neutrals i plurals han quedat enrere amb la marxa de Griley. A JxCat li ha vingut ara la pressa que abans no tenia per renovar el CAC després de la decisió de Griley d’acceptar el càrrec al departament que dirigeix Lourdes Ciuró (JxCat), una decisió que ha provocat incomprensió i nervis a les direccions de TV3, Catalunya Ràdio i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

(Visited 441 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari