Per què TV3 ha causat polèmica a Israel?

Emissió de la competició preolímpica de natació artística
Emissió de la competició preolímpica de natació artística

Un comentari de mig minut durant la recent emissió de la competició preolímpica de natació artística ha situat TV3 en el punt de mira de les crítiques a Israel. Una de les persones que s’ha fet ressò del vídeo ha estat la columnista de The Jerusalem Post Emily Schrader, la qual ha comentat que “d’AIXÒ és del que la reportera de la TV catalana tria parlar durant l’actuació de les esportistes israelianes. Odi obsessiu i irracional als jueus i a Israel”.

En concret, la comentarista catalana havia manifestat que “més enllà dels comentaris tècnics, jo també no voldria deixar d’assenyalar que la presència internacional d’Israel en l’àmbit de l’esport i la cultura és una estratègia més per blanquejar el genocidi i la vulneració de drets humans que està cometent contra el poble palestí”.

“Ho estem veient el preolímpic, aquí a Barcelona, ho hem vist també, repetidament, a Eurovisió, i sembla que durant aquests esdeveniments desapareixen els crims de guerra de l’Estat israelià. Llavors, crec que és important ser conscients d’això com a espectadores i fer visible aquesta situació per no normalitzar-la, no?”, ha afegit.

A Catalunya, la defensora més mediàtica d’Israel, Pilar Rahola, que és també col·laboradora de TV3, ha difós la queixa d’un perfil de Twitter anomenat Combat Antisemitism Movement, que incloïa aquest tall del vídeo emès a la TV pública catalana.

També se n’ha fet ressò Toni Florido, el president de l’Associació Catalana d’Amics d’Israel (ACAI), el qual ha lamentat la manca de reacció del govern català. Florido ha destacat que la diplomàcia espanyola “pot cometre errors, però també sap rectificar amb rapidesa”, després que el compte de Twitter de l’ambaixada d’Espanya a Israel esborrés un tuit on citava un fragment del famós escriptor Francisco de Quevedo, a qui es titlla d’antisemita.

Seguidament, Florido ha retret al govern català que “a diferència de l’espanyol, no ha fet absolutament res” amb relació al comentari emès durant la competició de natació, i ha afegit que “la diferència entre ser un Estat o una simple regió rau en la capacitat per prendre decisions i rectificar els errors”. Sigui com sigui, el conflicte entre Israel i Palestina divideix els independentistes: el sector més proper a la CUP -també, en bona part, el d’ERC- és favorable a Palestina, mentre que el sector més dretà, de l’òrbita de Convergència, és defensor d’Israel.

(Visited 3.583 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Per què TV3 ha causat polèmica a Israel?”

Feu un comentari