Dir “puta España” és una via perfecta per col·locar programes a TV3 i Catalunya Ràdio

‘Està passant’ i ‘El búnquer’, on els presentadors utilitzen sovint aquest exabrupte, renoven els seus contractes milionaris

Magí García, al programa 'Està passant' del 16 de juny

Cridar “puta España” és la via perfecta per medrar a TV3 i Catalunya Ràdio. Ho demostra que els programes on es llença aquest exabrupte amb qualsevol excusa o els seus presentadors l’utilitzen de forma permanent a les xarxes socials tenen espai garantit a la graella dels mitjans públics de la Generalitat i amb uns contractes milionaris.

Està passant,  el programa de TV3, que fa Minoria Absoluta els vespres de dilluns a divendres, de 20:15 a 21 hores, acaba de renovar contracte. També ho ha fet El búnquer, produït per El corral de l’humor, que s’emet de dilluns a divendres a Catalunya Ràdio, de 22 a 23 hores. Als dos programes hi intervé Jair Domínguez, el periodista que més cops vomita el “puta España” per fer-se el graciós.  L’últim cop que va fer servir aquest exabrupte va ser el passat 10 de juny, quan l’entrevistaven perquè El búnquer va rebre un dels premis endogàmics que va entregar Ràdio Associació de Catalunya aquell dia.

Joel Díaz, reporter, del programa Alguna pregunta més, de TV3,  li va demanar que cridés “puta España” quan fes el seu discurs en recollir el premi i Jair Domínguez va contestar-li que no ho podia fer perquè el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, li ho havia desaconsellat. Díaz li va demanar què és el que no vol el seu advocat que digui i, aleshores, el presentador d’El búnquer va dir que “puta España”.

Domínguez ha llençat aquest insult a Està passant i a un altre programa de TV3 que també presenta: Bricoheroes. En aquest darrer programa ho va fer després d’ingerir una mica d’heli. A Està passant, quan al programa que dirigeix i també presenta Toni Soler, li van demanar que acabés la frase “cargol treu banya”.

No ha estat l’únic presentador de l’Està passant que ha aprofitat qualsevol excusa per utilitzar aquesta expressió insultant pels milions de catalans que se senten espanyols i per les dones que exerceixen la prostitució. Magí García  ho va fer, el 16 de juny, en un espai dedicat a comentar els missatges i imatges de Twitter i Instagram. Va mostrar a l’audiència una fotografia d’un gos al costat d’una pintada on es veia una estelada i les paraules “REVOLUCIÓ. PUTA ESPANYA”. A Twitter va ser on una altra de les col·laboradores habituals de TV3, Juliana Canet, sol utilitzar aquest insult.

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha informat de la renovació dels contractes d’Està passant i El búnquer però no ha donat a conèixer quant pagarà als seus responsables. Minoria Absoluta va cobrar 1,65 milions d’euros pel seu programa diari dels vespres de TV3, la temporada 2020-2021. El búnquer ha costat 140.000 euros a tots els catalans aquesta temporada. Bricoheroes, del qual encara no se n’ha assegurat la continuïtat uns 250.000. Jair Domíguez i Lluís Jutglar (Peyu), copresentador d’El búnquer i Bricoheroes i propietari d’El corral de l’humor, cobren, a més, 10.500 euros l’any per una secció d’un minut diari a El matí de Catalunya Ràdio.

El director de TV3, Vicent Sanchis, va dir a la comissió de control de la CCMA al Parlament que no creia que a la seva televisió s’utilitzessin expressions com “puta España”. La diputada de Ciutadans Anna Grau acabava de dir-li que a TV3 “a més puta Espanya, més caché“. Una de dos o era una mentida més a les quals té acostumats Sanchis als diputats que formen part d’aquesta comissió o realment no mira la televisió que dirigeix.

Fins ara, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) havia sortit sempre en defensa de Sanchis quan els diputats opositors denunciaven actituds com la de Jair Domínguez i Magí García. JxCat ha quedat, però, en minoria al CAC després de la marxa d’Yvonne Griley al Departament de Justícia. A partir d’ara dir “puta España” a la televisió que hauria de ser de tots els catalans, els que se senten espanyols i els que no, no serà rebut amb aplaudiments pel CAC.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.