Joaquim Forn “està encantat amb els indults” però assegura que “ho tornarem a fer de forma diferent”

L'advocat de l'exconseller d'Interior, Xavier Melero, creu que en uns quinze dies podrien estar signats

L'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, en una entrevista al programa 'Cafè d'idees'
L'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, en una entrevista al programa 'Cafè d'idees'

L'advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, en una entrevista al programa 'Cafè d'idees'

L’advocat de Joaquim Forn, Xavier Melero, ha afirmat al programa Cafè d’idees de RTVE que l’exconseller d’Interior “està encantat” amb els indults ja que “té ganes de sortir” de la presó. De fet, el mateix Forn ha reconegut en una entrevista a La Vanguardia que “és un gest positiu”, encara que en un principi es mostraba escèptic al respecte, i ha assegurat que “no vol menysprear el que signifiquen”.

L’arribada definitiva d’aquesta mesura, segons ha explicat Melero, “no té perquè trigar setmanes però no és un automatisme. Jo li he dit al meu client que si en deu o quinze dies ja està signat, ens podem donar per satisfets”.  Així doncs, un cop el rei els signi i es publiquin al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), en qüestió de dies es podrien fer efectius.

Com ja va avançar el Govern central, els indults seran parcials perquè el tribunal sentenciador s’hi va mostrar en contra. Al tractarse de “penes composades”, com aclareix l’advocat de Forn,  “simplifica que l’indult es pugui aplicar exclusivament a una de les penes, a la privativa de llibertat, i subsisteixi la pena d’inhabilitació” complint així el requeriment de parcialitat.

L’exconseller d’Interior Joaquim Forn espera que els indults vagin acompanyats d’una taula de negociació “fructífera”: “El fet de seure i parlar del que creu cadascú -en el nostre cas d’amnistia i autodeterminació- és un primer pas. No es solucionarà en un mes o dos i pot ser llarg, però aquest inici era necessari”, confessa al diari citat. Forn considera que existeix una “ferma voluntat per part del Govern (central) per dialogar”, però ha avançat que si en dos anys no es veuen resultats “necessitarem una resposta unitària de l’independentisme”.

L’exdiputat de Junts ha assenyalat, en referència a l’1-O, que “no hem renunciat ni renunciarem mai a l’objectiu ni al que vam fer”, i ha assegurat que “ho tornarem a fer, però de forma diferent perquè també hem après. És una declaració de no renúncia, seguim compromesos amb aquest procés fins a l’objectiu final”.

Respecte la postura que pugui adoptar el Tribunal Europeu de Drets Humans, ara que els polítics presos comencen a presentar-hi recursos, Melero ha aclarit que pot dir que la pena del delicte de sedició és excessiva i desproporcionada, però “no qüestionarà l’aplicació que està fent el Tribunal Suprem d’un delicte que hi ha al Codi Penal espanyol”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides