El fracàs del ‘Nexes’ de Terribas i Basté a TV3 fa que no tingui una segona temporada

La CCMA va pagar prop d’1,5 milions d’euros a Arena Sport Media per fer-lo però el va acabar realitzant Mediapro

Acte de presentació de 'Nexes', amb Vicent Sanchis, Jordi Basté, Mònica Terribas, amb directius de la CCMA i la consellera de Cultura

El programa Nexes, una gran aposta del director de TV3, Vicent Sanchis, per la temporada passada, amb la direcció i presentació a càrrec dels periodistes Mònica Terribas i Jordi Basté, va acabar sent un fracàs d’audiència i no tindrà continuïtat la temporada que ve. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va comprar aquest programa amb una partida de 1.349.679,42 euros, extreta dels sis milions que el Departament de Cultura de la Generalitat va donar a TV3 pel “foment d’obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes de nova creació”. A aquesta quantitat, la CCMA hi va afegir 130.180,34 euros, amb la qual cosa el cost total de Nexes per l’erari públic ha estat de 1.479.859,76 euros. El contracte per la seva realització el va firmar una productora creada pocs mesos abans –Arena Sport Media- però la seva realització va córrer de fet a càrrec de Mediapro, l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet.

L’encàrrec de la CCMA a Arena Sport Media perquè produís Nexes es va formalitzar dotze dies després que Mònica Terribas anunciés que no presentaria El matí de Catalunya Ràdio la temporada 2020-2021. Es va estrenar el dimecres 17 de febrer i, segons les dades ofertes per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va tenir una mitjana de 345.000 espectadors i una quota de pantalla del 16,1%. En la següent emissió, el dimecres 24, aquestes dades havien sofert una notable davallada, amb una quota del 15% i 327.000 espectadors de mitjana. El tercer programa, emès el 2 de març, va tenir encara menys audiència: Un 13,3% i 278.000 espectadors. El quart va caure per sota del 10% d’audiència (9,6%) i només el van seguir 181.000 espectadors. Va quedar fora dels vint programes més vistos del dia. La nota de premsa triomfal de cada dia de la CCMA recordant que TV3 va ser líder d’audiència el dia abans es va oblidar a partir d’aleshores dels resultats de Nexes. Amb tot, en les campanyes publicitàries periòdiques que fa TV3 insistint en el seu lideratge d’audiència es van fer servir imatges de Terribas i Basté.

El Departament de Cultura ha donat sis milions d’euros més a TV3 perquè contracti noves produccions. En el decret que anunciava la convocatòria d’ajuts s’hi va incloure un apartat on s’explicitava que es podrien finançar segones temporades de programes subvencionats en la primera. Nexes, per tant, podia aspirar a ser beneficiada en aquesta nova convocatòria. No ha estat així. El passat dia 11, la CCMA va fer públics els 30 projectes seleccionats. No hi apareix ni Nexes ni cap proposta d’Arena Sport Media. Sí que n’hi ha una de Mediapro: el programa infantil Ua  ka kau. La CCMA no ha informat encara de les quantitats assignades a cada un dels projectes beneficiats.

En la presentació que la CCMA va fer de Nexes Vicent Sanchis, va agrair que Terribas i Basté encapçalessin un projecte que, segons ell, “ens permet recuperar un gran format de televisió amb espectacle”. Es realitzava en un pavelló de la Fira de Barcelona i consistia en 90 minuts durant els quals, segons el web del programa, “els dos periodistes i cent persones més compartiran la seva vida i les seves experiències”. “El programa vol divertir, emocionar, sorprendre i convertir-se en el mirall de qui som, amb l’objectiu de mostrar una visió renovada de la societat catalana en tota la seva diversitat i complexitat”, s’explicava en aquest web. El darrer programa es va emetre el 28 d’abril i al web s’hi deia que “tanca la primera temporada de Nexes”. La primera i l’última.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides