El Consell d’Europa demana l’indult als presos i retirar les euroordres

L'assemblea de l'organisme comunitari rebutja l'esmena d'Esquerra que demana incloure l'amnistia en l'informe

El Consell d’Europa ha aprovat aquest dilluns l’informe sobre l’actuació de la justícia espanyola en la causa de l’1 d’octubre. El text, que no és vinculant, s’ha aprovat amb 70 vots a favor, 28 en contra i 12 abstencions.

El document, titulat “Els polítics haurien de ser perseguits per declaracions fetes en l’exercici del seu mandat?”, demana a Espanya que “indulti o alliberi” els presos independentistes, que retiri les peticions d’extradició per als que són a l’exili i que reformi els delictes de rebel·lió i sedició.

L’informe conclou que “la mera expressió d’opinions independentistes no és motiu de persecució penal” a Espanya, però qüestiona que els presos sobiranistes siguin “els autors d’un aixecament tumultuós”.

El document, elaborat pel socialista letó Boris Cilevics, assegura que hi ha polítics catalans que han estat processats i condemnats per haver fet declaracions en suport de l’1-O i cridant a la participació en protestes “en exercici del seu mandat polític”.

En canvi, l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa ha rebutjat una esmena que demanava l’amnistia per als líders independentistes. Però també ha desestimat les esmenes presentades pel PP i el PSOE per descafeïnar l’informe.

(Visited 208 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari