Rull: “Si l’indult implica normes com ‘no pensar’, jo m’hi rebel·lo”

Dies abans que s'aprovin els indults, l'exconseller es mostra disposat a no acceptar determinats límits

Josep Rull

Josep Rull, exconseller de Territori de la Generalitat, a la presó pel cas 1-O, ha explicat en una entrevista a Catalunya Ràdio que “cal veure les condicions de l’indult” que està previst que el govern espanyol atorgui en els pròxims dies als presos independentistes. Malgrat que Rull ha defensat que ell és partidari de l’amnistia, ha reconegut que la mesura de gràcia pot alleugerir el “dolor de les famílies”.

Rull també ha recordat que “no ha demanat l’indult” i que des de la presó els presos “sempre estem preparats pel pitjor” en referència al fet que el Tribunal Suprem pugui revocar els indults. Igualment ha recordat el paper del Tribunal que en l’últim escrit per oposar-se a aquesta mesura “diu allò que no es van atrevir a escriure a la sentència”, parlant de conductes antidemocràtiques i violència.

Sobre la lletra petita dels indults i la possibilitat que imposi als presos l’obligació de no tornar a apostar per la independència ha reafirmat que “si reversibilitat vol dir imposar unes noves normes que diuen ‘no pensar’ jo m’hi rebel·lo”. L’exconseller ha comentat que no està “disposat a acceptar aquests límits”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Rull: “Si l’indult implica normes com ‘no pensar’, jo m’hi rebel·lo””

Deixa un comentari

Notícies més llegides