Primer cas de periodista que invoca la clàusula de consciència a TV3

El periodista Santiago Torres hauria estat apartat del 30 Minuts després de no acceptar la tutela de la cadena

TV3

TV3 afronta el primer cas en més de 30 anys d’història d’un periodista que exigeix deixar l’empresa invocant la clàusula de consciència, el recurs ètic que tenen els periodistes per preservar la seva professionalitat per sobre dels interessos empresarials. La demanda s’ha presentat al jutjat número 6 del Social de Barcelona.

El periodista Santiago Torres és un dels ENG més veterans de la televisió pública catalana i treballava en el programa 30 Minuts. Ha guanyat diversos premis pels seus treballs entre el periodisme d’investigació i el documentalisme. En 2017 se li va encarregar en reportatge, “Setge al referèndum”, que versava sobre l’aplicació del 155 a Catalunya.

Segons la versió de l’advocat de Torres que publica avui El Confidencial, l’estiu de 2017 el cap d’informatius David Bassa el va convocar a una sèrie de reunions, amb motiu de l’elaboració de l’esmentat documental sobre el procés, per tal de donar-li directrius. Bassa va anunciar que ell, com a cap d’informatius, seria la persona que establiria els contactes amb els polítics que participarien en aquest documental. Torres afirma que mai havia assistit a reunions d’aquestes característiques en tota la seva carrera i no va acceptar aquesta tutela. Aquest va ser el seu últim documental a 30 Minuts.

En aquest instant va començar el conflicte entre Torres i TV3 que s’ha prolongat fins avui. De fet, l’advocat de Torres ha traslladat la documentació del cas als membres de la Comissió de Control Parlamentari de la CCMA.

Durant aquest temps, s’ha requerit a Bassa i als serveis jurídics de TV3 que donessin la seva versió dels fets. No s’ha obtingut resposta, com tampoc de la direcció de comunicació de la CCMA.

Torres ja va posar una primera denúncia per assetjament a TV3 quan Bassa el va apartar de l’activitat professional en la qual està especialitzat, la realització de grans reportatges en format documental. Torres, però va perdre aquella denúncia per assetjament laboral.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Primer cas de periodista que invoca la clàusula de consciència a TV3”

Deixa un comentari

Notícies més llegides