La Guàrdia Civil va intervenir a ERC un pla pels indults i la via unilateral

El sumari de l'operació Voloh qüestiona la suposada renúncia a la unilateralitat d'ERC anunciada per Junqueras

Xavier Vendrell

El sumari de l’operació Voloh contra el presumpte desviament de fons públics al procés qüestiona la suposada renúncia a la unilateralitat d’ERC. La Guàrdia Civil va intervenir el passat octubre a Xavier Vendrell, exsecretari d’Organització del partit i cervell a l’ombra de l’1-O i Tsunami Democràtic, un nou full de ruta secessionista que contemplava la creació d’una taula de negociació amb el govern de Pedro Sánchez per aconseguir l’indult dels condemnats pel procés i forçar la ruptura definitiva de Catalunya amb la resta d’Espanya mitjançant una altra declaració unilateral d’independència (DUI), segons publica el Confidencial.

Es tracta d’un document que divideix el trajecte cap a la independència en tres fases. La primera es titula ‘Preparar-nos’ i incideix en la urgència de tornar a reactivar les associacions, plataformes i partits sobiranistes per superar la crisi en la qual va entrar el conjunt del moviment després del fracàs de l’1-O, la condemna de gran part de seus líders, la fugida a l’estranger d’altres dirigents com Carles Puigdemont i la crisi de confiança entre els republicans i JxCAT.

La segona fase de l’estratègia secreta de la formació liderada per Oriol Junqueras es diu ‘Votar’ i planteja la necessitat que l’independentisme aconsegueixi en unes eleccions de caràcter plebiscitari un percentatge de suport superior al 50% que permeti la formació d’un nou Govern i el rellançament del pols a l’Estat.

Finalment, el document resumeix l’última etapa amb el verb ‘Culminar’. En ella, s’aposta per crear una taula de negociació amb el govern de Sánchez amb l’únic objectiu d’aconseguir l’alliberament dels condemnats per l’1-O i acordar la celebració d’un referèndum pactat. Però la tercera fase també preveu una altra possibilitat. En el cas que la taula de diàleg fracassi i el govern de Sánchez es negui a pactar una consulta, apareix com a única sortida la DUI per imposar la separació de la resta d’Espanya per la via dels fets consumats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides