Una empresa del grup Mediapro cobrarà 400.000 euros per subministrar dinou motxilles 5G a la CCMA

Servicios Audiovisuales Overon ja va rebre un altre encàrrec de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per valor de 200.000 euros

Equips de Servicios Audiovisuales Overon (Mediapro)

Servicios Audiovisuales Overon, empresa del grup Mediapro, s’ha endut el concurs per llogar dinou motxilles 5G a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així ho va decidir la Mesa de Contractació de la CCMA en un acord que es va fer públic el passat 28 de maig. El contracte és per un any prorrogable a un altre. Cada any, Servicios Audiovisuales Overon ingressarà 200.192 euros gràcies a aquest contracte. Si s’executa la pròrroga prevista, l’empresa del grup que dirigeixen Jaume Roures i Tatxo Benet, rebrà 400.384 euros desglossats en 330.384 euros pel lloguer permanent de les dinou motxilles i 70.000 euros més pels serveis ocasionals que li reclami la CCMA.

L’objecte exacte del concurs era trobar una empresa que oferís aquests serveis: “Lloguer en permanència, 24 hores 365 dies, de dinou equips de transmissió en directe o diferit de continguts audiovisuals, mitjançant un canal de transmissió IP resultant de l’agregació d’un mínim de sis línies mòbils de dades 3G/4G/5G. L’equip serà referenciat com a Motxilla 5G; així com de 22 sistemes de recepció, que s’han d’instal·lar als estudis de la CCMA SA, que garanteixin la recepció simultània de les dinou unitats de motxilles permanents i les possibles motxilles ocasionals. Les Motxilles 5G permanents estaran distribuïdes per les diferents seus de la CCMA SA”. El contracte també inclou “el lloguer ocasional d’equips Motxilla 5G”. S’hi van presentar tres empreses més: ATM Broadcast i Tres Sistemas de Comunicación, ambdues amb seu a Madrid, i Mediatem Canales Temáticos, amb seu a Barcelona.

Servicios Audiovisuales Overon va fer una oferta econòmica molt més barata que les de les seves competidores. Sobre un preu total màxim de 205.000 euros es va comprometre a fer el servei per 165.192 euros mentre que les ofertes de les altres empreses van oscil·lar entre els 183.528 euros de Mediatem i els 201.441 euros de Tres Sistemas de Comunicación.  La Mesa de Contractació va acabar triant Servicios Audiovisuales Overon atorgant-li una puntuació de 98,74 punts font als 92,13 de Mediatem, els 83,70 d’ATM Broadcast i els 75,76 de Tres Sistemas de Comunicación.

Aquest és el segon contracte que la CCMA firma amb Sistemas Audiovisuales Overon aquest 2021. El 3 de febrer ja en va firmar un altre pel qual aquesta empresa es compromet al “subministrament de producció remota multicàmera” durant nou mesos per 200.000 euros. L’any 2019, la CCMA li va pagar 1.166.950 euros pels seus serveis diversos. L’any passat, aquesta xifra va ser de 1.051.839,29.  Overon, ha rebut uns tres milions d’euros pels serveis integrals de producció de les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres, Istambul i Moscou i de connexions per satèl·lit i de producció remota. També havia aconseguit la concessió per gestionar la delegació de Pekín, per 940.000 euros, però el contracte que va signar amb la CCMA va ser anul·lat el 27 d’abril en detectar-hi irregularitats el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

El grup Mediapro està passant per una situació financera complicada. El Confidencial va publicar aquest dilluns que necessita un rescat econòmic urgent per no incomplir els seus compromisos financers. Abans de dues setmanes ha de fer front al de tenir un remanent permanent de 60 milions a la seva tresoreria a canvi d’aconseguir un crèdit de 920 milions d’euros que li va concedir un grup de bancs i fons. Si no troba aquests diners s’arribarà a un concurs d’acreedors que pot, fins i tot, afectar la majoria accionarial de Mediapro. Actualment, el 53,5% de l’empresa és propietat de l’opac fons xinès Orient Hontai, el 22,5% pertany a WPP mentre que Jaume Roures i Tatxo Benet tenen un 12% de les accions cadascun.

 

(Visited 229 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari