Cuixart, primer pres del procés que porta el seu cas a la justícia europea

El president d'Òmnium ha registrat el recurs aquest dimecres al matí al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg

Jordi Cuixart

Jordi Cuixart ja ha portat el seu cas a la justícia europea. És el primer condemnat del procés a fer-ho. L’advocat del president d’Òmnium, Benet Salellas, ha registrat el recurs aquest dimecres al matí al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg, 24 hores després que es fes pública la sentència del Tribunal Constitucional, amb els vots particulars de dos magistrats.

Creuen que el Suprem va vulnerar el dret de reunió de Cuixart i Jordi Sànchez, i que la condemna amenaça d’empobrir la democràcia espanyola. El recurs s’ha registrat en català, amb una seixantena d’informes que ocupen més de 2.000 pàgines.

“Des de la societat civil mai no renunciarem als drets democràtics condemnats pel Suprem. Ni un pas enrere i ens veiem a Estrasburg!”, ha escrit a Twitter el president d’Òmnium.

Entre els documents que s’aporten hi ha les opinions de tots els organismes internacionals que han denunciat la situació i han reclamat l’alliberament de Cuixart. També les resolucions dictades per altres tribunals europeus en relació amb els líders independentistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides