El grup de TVC ha perdut quota d’audiència i TV3 s’ha estancat entre els anys 2019 i 2020

El canal principal repeteix els resultats de fa dos anys i és a prop de ser superat per Telecinco

Audiència televisiva a Catalunya, entre l'abril del 2020 i l'abril del 2021, segons el CAC

El grup de Televisió de Catalunya (TVC), format pels canals TV3, Super3/33, 3/24, Esport3 i TV3.cat van perdre quasi un punt d’audiència si es comparen les quotes de pantalla globals dels anys 2019 i 2020. Fa dos anys, la mitjana de les quotes de les cadenes de televisió de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va ser d’un 18,4% mentre que l’any passat es va quedar en un 17,5%. La suma dels canals 33 i Super 33 va perdre dues dècimes, baixant del 0,8% al 0,6%; el 3/24 en va perdre cinc, baixant del 2,2% al 1,7% i Esport3 en va perdre dues, passant del 0,5% al 0,3%. TV3.cat en va pujar una, passant del 0,2% al 0,3%. Aquestes dades s’inclouen en les respostes que la presidenta de la CCMA en funcions, Núria Llorach, ha donat a les preguntes que li va formular per escrit el diputat de VOX, Ignacio Garriga, i que ha publicat aquesta setmana el Butlletí Oficial del Parlament.

TV3 ha perdut un punt d’audiència entre l’octubre del 2020 i el passat més d’abril, segons les dades que recull el Butlletí d’informació sobre l’audiovisual a Catalunya del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CA) corresponent al primer quadrimestre del 2021. Les dades, aportades per Barlovento Comunicació, detecten que la caiguda d’audiència de TV3 ha anat acompanyada d’un augment notable del seguiment de Telecinco a Catalunya. Així, mentre la televisió que dirigeix Vicent Sanchis ha passat del 15,5% d’audiència al 14,5% en el període esmentat, Telecinco ha crescut gairebé tres punts, entre el 11% i el 13,9%. Que Telecinco passi per davant de TV3 sembla cosa de dies alhora que analistes de la comunicació consideren que les dades que presenta la CCMA per justificar el seu lideratge mensual no són gens de fiar.

Que l’audiència de TV3 està estancada des de fa mesos ho constata també la pròpia empresa contractada per la CCMA per analitzar el seguiment de la televisió pública de la Generalitat, Kantar Media. Aquesta empresa va fer un informe sobre les audiències de les televisions autonòmiques l’any 2020 i va detectar que totes pujaven menys TV3, que es quedava com el 2019, mentre que la de Castella La Manxa i Canal Sur van perdre 0,5 i 0,6 punts, respectivament.

La CCMA informa sovint, a la seva Sala de Premsa, dels dies en què TV3 és líder d’audiència. En fa un ús propagandístic continuat. Mai no ho fa els dies en què no és líder o emet comunicats recordant que els seus Telenotícies tenen un seguiment elevat. Aquest dimecres 2 de juny, per exemple, Telecinco va tenir un 16,4% d’audiència, més de dos punts per damunt de TV3 (14,3%).

La Sala de Premsa de la CCMA mai no dona dades d’audiència dels grups televisius consolidats. Entre els mesos de gener i abril de 2021, les quotes de pantalla dels grups Mediaset i Atresmedia han superat de llarg les de TVC. Mediaset ha tingut un 25,2%, Atresmedia un 23,8% i les televisions de la CCMA s’han quedat amb un 17,3%. A Llorach i Sanchis els queda el consol de saber que el grup de RTVE encara ha tret pitjors resultats: un 10,9%.

(Visited 783 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari