Manifestació veïnal a Sant Andreu contra la nova recollida d’escombraries

Els residus s'han acumulat en alguns carrers durant aquesta setmana, però el consistori sosté que el sistema porta a porta funciona

Escombraries a un carrer de Sant Andreu
Escombraries a un carrer de Sant Andreu

Veïns del barri barceloní de Sant Andreu han convocat una manifestació aquest divendres, 28 de maig, per protestar contra les molèsties que els està generant el nou pla de recollida d’escombraries porta a porta que hi aplica l’Ajuntament de Barcelona.

Ara, cada tipus de residu té assignat un dia de recollida i, quan el personal de neteja considera que les escombraries no han estat correctament separades, o que s’ha deixat una bossa al carrer el dia que no toca, la deixa sense recollir i hi adhereix un adhesiu per informar del suposat incompliment de la norma, es queixen els veïns del barri.

Durant aquesta setmana, s’hi han acumulat bosses d’escombraries en alguns punts de la via pública i, en particular, els veïns s’han queixat que la gent gran ha hagut de fer cues davant del servei de recollida de residus sanitaris, ubicat a la plaça de les Palmeres.

Els convocants de la manifestació, que té lloc a les 19:30 hores a la plaça d’Orfila, han obert un perfil a Twitter denominat, irònicament, Fans del Porta a Porta, un sistema que es va posar en marxa al nucli antic de Sarrià fa tres anys.

Lamenten que no s’ha comptat amb el parer dels veïns i que s’han trobat bosses abandonades pel personal de neteja. També reclamen, entre altres mesures, que s’asseguri la privacitat en la gestió dels residus íntims, l’ús de bosses no translúcides i més flexibilitat horària que l’actual, limitada ara a la franja de les 20 hores a les 22 hores.

El regidor Jordi Martí ha assegurat que “estem molt a sobre de les deficiències del sistema de recollida port a porta denunciades per molts veïns”. El seu company al consistori Eloi Badia, responsable de l’àrea d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, sosté que el sistema està funcionant bé en general, i atribueix els problemes, sobretot, a la manca d’informació i la indisciplina d’alguns veïns.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.