Un centenar de científics s’oposen al parc eòlic marí de Roses

Recomanen un estudi d'alternatives urgent per evitar l'impacte del projecte i reclamen compromís a l'administració

Imatge d'un vídeo sobre l'impacte del parc eòlic marí Tramuntana
Imatge d'un vídeo sobre l'impacte del parc eòlic marí Tramuntana

Un centenar de científics de més d’una vintena d’institucions s’han sumat al manifest contra la instal·lació del parc eòlic marí Tramuntana al golf de Roses, publicat per nou investigadors de la Universitat de Girona, l’Institut de Ciències del Mar (CSIC), el Centre d’Estudis Avançat de Blanes (CSIC) i la Universitat Barcelona.

El manifest reclama un estudi d’alternatives “urgent” i el compromís de l’administració contra l’impacte mediambiental i socioeconòmic de projectes com aquest, en la línia de l’Estratègia Europa per a la Biodiversitat 2030, la Directiva Marc de l’Estratègia Marina d’Europa i els objectius de desenvolupament de les Nacions Unides.

En particular, segons recull el Diari de Girona, aquests investigadors consideren que les dimensions del projecte, que s’ampliarà de 36 a 65 aerogeneradors, amb l’objectiu de totalitzar-ne 84, impactarà en una zona que consideren “fràgil” i de “biodiversitat elevada”. D’altra banda, expressen dubtes tècnics sobre l’energia que s’hi pot produir. Fins i tot, plantegen que es pot tractar d’un primer pas per instal·lar-hi una planta d’electròlisi per a la producció d’hidrogen.

Calculen, a més, que els danys que pot causar Tramuntana a l’ecosistema serien “molt més severs” que els que exposa el projecte d’una manera que consideren “superficial”, i que sectors econòmics com el turisme i la pesca també en poden sortir perjudicats.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.