Pere Aragonès, davant el desacord, assumeix formar govern en solitari

Constata l'esgotament de la negociació i els "desacords de fons" i demana els vots de Junts per governar en solitari

La negociació s’ha esgotat, ERC i Junts no han aconseguit avançar prou per encarrilar la investidura de Pere Aragonès. Jordi Sànchez va reiterar l’oferiment dels seus vots sense tancar un pacte de govern per evitar unes noves eleccions i Aragonès ha formalitzat l’acceptació i ha reclamat a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, que convoqui un segon ple d’investidura.

Aragonès ha comparegut aquest matí en roda de premsa des de la seu dels republicans després de la reunió de l’executiva del partit i acompanyat dels caps de llista el 14-F i de l’expresident del Parlament, Roger Torrent.

“Hem constatat avenços, però també desacords i dificultats”, ha dit Aragonès assumint “la responsabilitat d’iniciar un govern en solitari” d’ERC atès que “no hi ha les bases” per un acord sòlid sense que la Generalitat sigui “sobirana i no supeditada” a cap organisme, amb relació al Consell per la República.

“No podem demorar més la constitució d’un govern que ha de governar amb cohesió i confiança; el país no pot esperar més i no podem posar en risc el 52% de vot independentista”, ha dit. La fórmula servirà per iniciar la legislatura amb un govern en solitari davant “la manca d’entesa i els desacords de fons”, ha afirmat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides