TV3 paga 70.000 euros per ‘Jorge Fernández Díaz contra el mal’ fet per una empresa de José Antich

Iu Forn, treballador d’'El Nacional', ha dirigit el documental que va emetre dimarts el programa ‘Sense Ficció’, en el qual també hi participa DLO Magnolia, del periodista Carles Torras

Fotograma del documental 'Jorge Fernández Díaz contra el mal', emès per TV3 el dimarts 4 de maig

Jorge Fernández Díaz contra el mal, el documental que va emetre TV3 el passat dimarts 4 de maig, dins del programa Sense Ficció, ha costat 70.327,86 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El contracte per realitzar aquest documental va ser signat el 23 de desembre entre la CCMA i la productora De Lorenzo Producciones e Inversiones però la seva direcció ha corregut a càrrec d’Iu Forn, empleat d’El Nacional, el portal digital que dirigeix José Antich. A la nota de premsa difosa per la CCMA s’especifica que Jorge Fernández Díaz contra el mal és “una producció de Televisió de Catalunya, produïda per DLO Magnolia i amb la col·laboració de Frame Audiovisual”.

El 8 de juliol de l’any passat, el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va autoritzar José Antich perquè Frame Audiovisual posés  en marxa una ràdio i una televisió per Internet a partir del setembre. Aquests serveis no es van estrenar però TV3 va obrir ràpidament les seves portes a la producció audiovisual d’aquesta nova empresa. Així, el 3 de gener, Frame Audiovisual va realitzar el programa d’entrega dels Premis Talent, emès pel Canal 33 i presentat per Helena García Melero. Iu Forn ja va dirigir aquell programa.

En la documentació que Frame Audiovisual va entregar al CAC perquè l’autoritzés a crear un nou servei de ràdio i televisió per Internet, s’especificava que “la seva programació serà generalista i oferirà un catàleg de programes informatius i d’entreteniment, com ara documentals, informatius i culturals, sèries, manifestacions esportives, retransmissions en directe d’esdeveniments, llargmetratges, curtmetratges i concursos”. També s’hi deia que oferirà “interacció amb l’usuari amb productes sota demanda (catàleg de pel·lícules, reportatges, etc.), oferta de productes de venda, contingut d’entreteniment, transaccions comercials”. El CAC va avisar, però, Frame Audiovisual que d’acord amb les funcions d’anàlisi i de control dels continguts audiovisuals que té atribuïdes, verificarà “a partir de l’inici de l’activitat, les característiques del servei i els continguts declarats en el formulari de la comunicació prèvia, així com que s’adeqüen a la normativa vigent”. A la vista de la seva actuació com a productora audiovisual, el CAC haurà de verificar, ara, si entre les competències que va aprovar el juliol s’hi inclou la de realitzar programes com l’entrega dels Premis Talent o el documental Jorge Fernández Díaz contra el mal.

Per part de De Lorenzo Producciones e Inversiones, que ha produït el documental amb el nom de DLO Magnolia, hi ha intervingut el periodista Carles Torras, que s’ha encarregat de la seva producció executiva. El guionista és Jaume Grau, que ja va fer el guió de Les clavagueres de l’Estat, un altre documental sobre el mateix tema i amb el mateix protagonista que ja va emetre Sense ficció, en aquest cas produït per Mediapro, el juliol de 2017. DLO Magnolia i El Nacional de José Antich ja van col·laborar en un altre documental emès per Sense ficció en la mateixa línia processista, el 15 d’octubre de 2019: 1-O, cas obert.

A Jorge Fernández Díaz contra el mal l’única veu que surt en defensa seva és la del director d’OK Diario, Eduardo Inda. Hi apareix també Josep Pujol Ferrusola, tercer fill de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol. Com ja va fer l’11 d’abril al documental Pujol: els secrets d’Andorra, emès per TV3 dins el programa 30 minuts, Josep Pujol defensa la tesi que l’exministre de l’Interior va dirigir l’anomenada policia patriòtica contra la seva família i contra Catalunya per combatre l’augment de l’independentisme. “Les famílies nombroses no són bandes criminals”, va aprofitar per dir en l’entrevista que li van fer per un documental que va ser seguit per 384.000 espectadors. 1-O, cas obert en va tenir 644.000 ara fa un any i mig.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides