L’expresident Torra a les portes del segon judici per desobediència

No va fer cas al TSJC quan li va ordenar la retirada de la pancarta del llaç groc en 48 hores el setembre del 2019

L’Audiència de Barcelona ha desestimat el recurs d’apel·lació de l’expresident Quim Torra i el portarà a judici per la segona ‘desobediència’. La defensa de Torra ha rebut aquest migdia la notificació de la desestimació per l’Audiència de Barcelona del recurs d’apel·lació presentat contra el procés judicial per haver desobeït l’ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de retirar de manera permanent la pancarta que reclamava la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats de la façana del Palau de la Generalitat.

Això porta Torra a un nou judici. No hi ha cap tràmit ni recurs possible previ a l’obertura del judici oral. El tribunal ara ha de fixar la data per al judici. Torra va presentar un recurs contra aquest judici el mes de gener, que ara ha estat desestimat i l’aboca, novament, al banc dels acusats. La defensa al·legava que existeix “una clara vulneració” del dret a la presumpció d’innocència, que apunten que ja es va produir en la primera causa que es va obrir contra l’expresident i per la qual se’l va inhabilitar. Però els arguments s’han desestimat.

Aquesta serà la segona vegada que es jutgi a Torra per aquests fets, que ja li van costar la inhabilitació. Aquest nou procediment judicial va ser impulsat per l’entitat Impulso Ciudadano.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides