La nova temporada de ‘Tabús’, a càrrec de Mediapro, costa prop d’un milió d’euros a la CCMA

La productora de Jaume Roures i Tatxo Benet ingressa més de 5 milions per aquest programa i la resta dels seus que actualment estan en antena a TV3: ‘FAQS’ i ‘Atrapa’m si pots’ i la sèrie de documentals ‘El judici’

TV3 va estrenar el dimecres 28 d’abril la segona temporada del programa Tabús. Es tracta d’una producció de Mediapro Studio, l’empresa de Jaume Roures i Tatxo Benet que va absorbir la productora que va realitzar la primera temporada, El Terrat. El contracte entre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i El Terrat de Gestiones XXI –el nom que ha adoptat El Terrat després de ser absorbit per Mediapro- es va signar el 4 de juny de l’any passat i té un cost de 944.081,71 euros. El compromís de Mediapro Studio és de realitzar 9 capítols, tot i que en la seva pàgina al portal de la CCMA només n’hi consten 8.

Tabús no és el programa de Mediapro que costa més diners a la CCMA. El més car és L’última nit del karaoke, una sèrie de 10 capítols que encara no té data d’estrena. La CCMA el va encarregar a El Terrat de Gestiones el 29 de juliol de l’any passat per 2.159.815,05 euros. Pocs programes tenen un suport econòmic tan elevat per part de l’organisme que administra TV3. Tot  i així, la CCMA va aportar 74.920 euros addicionals a L’última nit del karaoke per compensar les complicacions amb què ha topat l’inici del seu rodatge per culpa de la pandèmia de la Covid-19.

I també és més car que Tabús, el FAQs de la nit dels dissabtes. Costa 1.494.869,80 euros. El seu cost sí que supera el del concurs Atrapa’m, si pots, un altra programa de la factoria Mediapro, que costa 745.319,86 euros. A més, TV3 està emetent els diumenges des del 18 d’abril la sèrie de documentals El judici, dels quals se n’han emès quatre i encara en queden quatre pendents d’emissió. Aquesta sèrie ha acabat costant 440.000 euros a la CCMA, tot i que es va fer públic mesos enrere que Tatxo Benet volia que TV3 la comprés per 800.000.

En total, doncs, els programes i sèries de Mediapro que estan en la graella de TV3 en aquests moments superen els cinc milions d’euros. 5.038.766,66 euros, exactament.

La CCMA també ha encarregat a Mediapro per 280.975,04 euros una producció audiovisual titulada Univers Fira, de la qual no se n’ha sabut res des de la firma del contracte corresponent, el 29 de gener de 2020, i el programa infantil Top or Fail, que ha costat 85.000 euros i que hauria d’emetre el canal Super 3 però que continua encara en fase de projecte. Una altra empresa del grup Mediapro, Overon, ha rebut uns tres milions d’euros pels serveis integrals de producció de les delegacions de TV3 i Catalunya Ràdio a Londres, Istambul i Moscou i de connexions per satèl·lit i de producció remota. També havia aconseguit la concessió per gestionar la delegació de Pekín, per 940.000 euros, però el contracte que va signar amb la CCMA va ser anul·lat el 27 d’abril en detectar-hi irregularitats el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides