ERC i Junts es tornen a reunir, però la investidura continua encallada

Les dues formacions s'han trobat de manera telemàtica després de dies sense contactes formals

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

ERC i Junts han celebrat aquest divendres a la tarda una reunió telemàtica dels equips negociadors habituals per aplanar el camí de la investidura de Pere Aragonès i la formació del futur Govern, encallada des de fa setmanes.

Damunt la taula, com des de fa una setmana, hi ha el programa del futur executiu, maneres de coordinar-lo i com estructurar-lo.

Dirigents de la formació de Carles Puigdemont es mostren confiats que hi haurà una entesa global sobre el programa i la composició del futur executiu, però no tenen presses. Esquerra, més impacient, entén que l’acord no pot esperar més. Després i en cas d’acord, aquest haurà d’encaixar amb el preacord pactat entre ERC i la CUP.

Així s’acaba una setmana de retrets entre les dues formacions. D’una banda, ERC posava de manifest que el document enviat dissabte sobre el format i les polítiques del futur Govern no havia rebut resposta per part de Junts. Junts ha volgut “desmitificar-lo”. Ho ha fet Elsa Artadi, portaveu de la formació i integrant de les negociacions, en una roda de premsa des de l’Ajuntament de Barcelona en la qual ha definit com a “compendi” d’altres textos el document que els va fer arribar ERC fa gairebé una setmana.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari