Janssen paralitza la distribució de la seva vacuna a Europa

Busca esperar que concloguin les investigacions per casos de trombosi als Estats Units

Janssen atura l’ús de la seva vacuna a Europa, segons ha informat Johnson & Johnson a través d’un comunicat aquest dimarts. La decisió s’ha pres el mateix dia que les autoritats reguladores dels Estats Units han recomanat posar en pausa la vacunació amb el vaccí monodosi per investigar sis casos de trombosi molt estranys apareguts en els 6,8 milions de vacunats.

La companyia nord-americana sosté que ha decidit aturar el llançament perquè la seguretat de les persones a qui s’administra els seus productes és una prioritat. Johnson & Johnson han avaluat els casos amb les autoritats sanitàries europees i han decidit “proactivament” endarrerir el llançament del vaccí a Europa.

Segons l’agència ACN, l’Agència Europea del Medicament, qüestionada per la suspensió als EUA, ha reiterat que ho està investigant i que “comunicarà els resultats de l’avaluació” un cop arribi a una conclusió. Per ara, “no té clar” que existeixi un vincle i no ha considerat necessari desaconsellar el seu ús mentre estudia els casos. La UE just havia de començar aquesta setmana a administrar la vacuna Janssen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides