Adeu a les quarantenes per covid

A partir de dilluns només aquells positius amb casos greus hauran d'aïllar-se quan ho indiquin els sanitaris

La Comissió de Salut Pública, on s’hi troben el govern espanyol i les comunitats autònomes, ha decidit que, a partir del dilluns vinent, 28 de març, ja no calgui que s’aïllin les persones que hagin donat positiu en coronavirus, però no tinguin símptomes o els tinguin lleus.

El que sí que hauran de fer és prendre una sèrie de mesures preventives, com ara l’ús de la mascareta i no estar en contacte amb persones vulnerables. En els àmbits vulnerables, com poden ser els centres sanitaris assistencials o sociosanitaris, es podran implementar mesures específiques d’aïllament i control.

És un pas més en l’estratègia de gestionar els casos de covid d’una manera similar als de la grip, anunciada a mitjans de gener, però que ja es va dir que no s’aplicaria fins que passés la sisena onada.

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat que, passada la fase aguda de la pandèmia, la realització de proves diagnòstiques se centri en persones amb factors de vulnerabilitat, és a dir, més grans de seixanta anys, amb immunodepressió i embarassades; àmbits vulnerables, com personal sanitari i sociosanitari; i casos greus de la malaltia.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides