Salut confirma els dos sospitosos de la variant òmicron a Catalunya

A Madrid s'ha detectat el primer cas de transmissió comunitària en un home que no ha fet cap viatge a Sud-àfrica

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dijous que els dos casos sospitosos de la variant òmicron que s’estaven seqüenciant han donat positiu. Es tracta de dos viatgers que van arribar a l’aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica. Tots dos estan fent quarantena, igual que hauran de fer els seus contactes estrets.

Amb aquests casos, en total ja són sis els contagis confirmats d’òmicron a tot l’estat: tres a Madrid, dos a Catalunya i un a les Balears.

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha notificat el primer cas de contagi d’òmicron per transmissió comunitària. És a dir, que no tenia cap relació amb persones procedents dels països del sud d’Àfrica. Es tracta d’un home de 62 anys que no té antecedents d’haver fet cap viatge ni haver tingut cap contacte estret amb altres afectats per la nova variant del coronavirus.

L’home estava vacunat amb dues dosis d’AstraZeneca i va començar a tenir els primers símptomes dilluns. Es troba en aïllament domiciliari i amb simptomatologia lleu.

El Centre Europeu per la Prevenció i el Control de Malalties alerta que hi ha indicis que apunten que la variant òmicron del virus podria suposar més de la meitat de totes les infeccions de coronavirus en els pròxims mesos. Segons l’últim informe dels experts, tindria avantatge respecte a la variant delta a l’hora de transmetre’s. Per això, recomana als estats que reforcin les mesures per frenar la seva expansió.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.