Més d’un milió de catalans vacunats

Es preveu que la vacunació pugui accelerar-se les properes setmanes amb l'arribada de més dosis

Més d’un milió de catalans, concretament 1.010.874, ja han rebut la primera dosi de la vacuna, segons diuen les dades del Departament de Salut d’aquest diumenge. Pel que fa als catalans que han rebut les dues dosis, aquests pugen a 443.577.

Les autoritats preveuen una acceleració en el procés de vacunació per aquest mes d’abril i amb l’arribada de noves dosis. Segons l’estratègia de vacunació europea, Catalunya hauria de tenir un 70% de la població vacunada a finals de l’estiu.

Aquest cap de setmana s’han començat a administrar les 168.000 dosis de la vacuna d’AstraZeneca que van arribar divendres, destinada a persones d’entre 60 i 65 anys. Salut ja ha donat cita prèvia a 75.000 persones més. A banda, està previst que a partir de demà arribin 200.000 dosis més de Pfizer, amb les quals es vol concloure la vacunació del col·lectiu de més de 80 anys.

D’altra banda, la incidència del virus a Catalunya continua creixent en plenes vacances de Setmana Santa i ahir Salut ja va admetre que podíem estar a les portes de la quarta onada. Avui, els ingressos a les UCI augmenten en 3 persones i ara són 425 els pacients ingressats a les unitats de crítics. A més, en les darreres vint-i-quatre hores han ingressat 68 infectats més i ja són 1.551.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.