A qui li sembla bé que la Generalitat pagui els màsters d’alguns dels seus alts càrrecs?

Foto del reportatge de Crític sobre els másters pagats per la Generalitat a alts càrrecs

Al directiu de la productora Mediapro, Tatxo Benet. El portal digital Crític va publicar, el passat dimecres 24 de març, un reportatge que desvetllava que la Generalitat ha finançat, durant els darrers 10 anys, un mínim de 325 formacions i cursos a 185 alts càrrecs, consellers i personal eventual de confiança. El cost de tots d’aquests estudis sufragats amb diners públics ha ascendit a un total de 510.000 euros. Aquesta xifra inclou des d’entrenaments d’anglès fins a cursos per millorar les habilitats comunicatives. 64 d’aquestes formacions han estat impartides a les escoles de negocis privades ESADE i IESE. Quinze consellers de JxCat i ERC estan entre els beneficiats per aquestes pràctiques; entre ells, Ernest Maragall, Bernat Solé, Àngels Chacón, Carles Mundó, Feli Puig, Santi Vila, Joana Ortega, Jordi Baiget, Meritxell Borràs i Jordi Jané. Altres alts càrrecs del govern que van cursar màsters pagats amb diners públics són l’actual portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que el 2018 en va fer un a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, quan era directora general de Joventut, i Patrícia Gomà, secretària general de Justícia, que en va fer un altre a Esade.

A Tatxo Benet li sembla bé que es pagui amb diners públics aquests cursos i màsters i ho va expressar en tres missatges a Twitter. En un deia “mira, no ho sabia. Penso que és una notícia excel·lent”. En un altre assegurava que “una de les obligacions de les empreses públiques o privades és facilitar la formació continuada dels seus treballadors”. I en un tercer afegia que “ESADE i IESE són escoles de negoci amb prestigi mundial. Un luxe per Catalunya”.

“La Blanquerna, la Universitat Internacional Menéndez Pelayo, Abat Oliva, la Universitat de Barcelona, la UVic, l’IESE i l’ESADE són els centres universitaris i especialitzats que han ofert la majoria de les formacions, dels cursos, dels congressos i dels màsters que han fet els alts càrrecs dels diferents executius. Però les principals beneficiades amb diners públics són, amb diferència, l’IESE i l’ESADE. Els darrers 10 anys, la Generalitat ha pagat un total de 154.000 euros a l’ESADE i 53.000 euros a l’IESE a canvi dels seus serveis. Entre totes dues, sumen 207.000 euros, el 41% dels recursos invertits” expliquen els periodistes Roger Palà i Laura Aznar en aquest reportatge.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides